KİRAYA %25 ZAM SINIRI BİTİYOR

KİRAYA %25 ZAM SINIRI BİTİYOR

Kira fiyatlarına getirilen yüzde 25 zam sınırı, 2 Temmuz 2024 tarihinde sona eriyor. Bu tarihe kadar kiracılar, konut kiralarında yıllık artış oranını yüzde 25 ile sınırlıyorlar. Ancak bu düzenleme, maaş ve emekli aylıklarındaki artış oranlarının gerisinde kalıyor. Temmuz ayında yapılacak yeni düzenleme ile birlikte, konut kiralarında TÜFE’ye bağlı olarak artışlar gerçekleştirilebilecek.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuya ilişkin görüşlerinde, piyasanın doğal dinamiklerine müdahale edilmemesi gerektiğini belirtti. Bu çerçevede, yüzde 25 kira artış sınırının devam etmesine gerek olmadığını ifade etti.
Konut kiralama piyasasında yaşanan bu değişiklikler, özellikle dar gelirli kesimleri etkileyebilir. Temmuz ayında kiraların yüzde 65.21 oranında artması beklenirken, memur ve emekli maaşlarındaki zamlar yüzde 20-25 arasında kalacak. Borçlar Kanunu’nun da etkisiyle, kira artışlarının TÜFE baz alınarak belirleneceği biliniyor.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.