SU ALAN BOTTA BULUNAN VATANDAŞ KURTARILDI

SU ALAN BOTTA BULUNAN VATANDAŞ KURTARILDI

Hatay Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanlığı ekipleri Arsuz ilçesi Pirinçlik sahili yakınlarında su alan ve batmak üzere olan botta bulunan M.A.H.(62) adlı vatandaşı kurtardı.

Teknenin su aldığı ihbarını alan ekipler, bölgeye hareket etti. Yeşil şişme bot üzerinde bir vatandaşı yarı baygın olarak tespit eden ekipler, vatandaşı kendi sahil güvenlik botuna alarak bölgeden uzaklaştırdı. Rutin kontrolleri yapılan vatandaş, hastaneye gitmek istememesi üzerine taburcu edildi.

EKİPLERİN BAŞARILI ÇALIŞMASIYLA YAŞLI VATANDAŞ KURTARILDI

REKLAM ALANI

Konuyla ilgili Hatay Valiliği’nden yapılan açıklamada; “28 Eylül 2024 tarihi saat 09.43’de Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanlığı Hareket Merkezine Pirinçlik önlerinde bir teknenin su aldığı ihbarının alınmasına müteakip Sahil Güvenlik Botu 09.45’te bahse konu bölgeye intikale geçti. 10.00’da ihbara konu mevkiine varan Sahil Güvenlik ekipleri, 2.40 boylarında yeşil şişme lastik bot içerisinde 62 yaşında “M.A.H” isimli şahsı ve yarı batık şekildeki lastik botu güvenli bir şekilde Sahil Güvenlik botu üzerine alınmıştır. Yapılan ilk tespitlerde şahısta olumsuz bir durum olmadığı görülmüş olup Madenli Yat Limanında hazır durumda bekleyen 112 ekiplerine teslim edilmesi maksadıyla Madenli Yat Limanına intikale geçilmiştir. 10.25‘te Sahil Güvenlik personellerinin denizde batmak üzere tespit ettikleri kazazede vatandaşın rutin sağlık kontrolleri yapılması maksadıyla 112 ekip personelleri tarafından ambulansa alınmıştır. Yapılan kontrollerde sağlık durumunun iyi olduğu görülmüş ve hastaneye gitmek istememesi üzerine taburcu edilmiştir” denildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.