ALTINÖZÜLÜ ÇİFTÇİLERE DESTEKLEMELER ANLATILDI

ALTINÖZÜLÜ ÇİFTÇİLERE DESTEKLEMELER ANLATILDI

Altınözü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Çağlar Kaya’nın ev sahipliğine Altınözü Belediyesi Konferans Salonu’nda yeni tarımsal destekleme modeli hakkında bir bilgilendirme toplantısını yapıldı. Altınözülü çiftçilerin katılım gösterdiği toplantıda İyi Tarım Uygulamaları hakkında da bilgi verildi.

Açılış konuşmasını yapan Hatay İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Avni Hatay, 2025-2027 Yıllarında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler İle Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Kararın Ağustos ayı sonunda Resmi Gazete’de yayımlandığını hatırlattı. Çiftçilerin merak ettiği tüm soruları yanıtlayacaklarını aktaran Hatay, İyi Tarım Uygulamaları hakkında da bilgi verdi.

AY: HEDEF PLANLI ÜRETİM VE ÖNGÖRÜLEBİLİRLİK

REKLAM ALANI

Daha sonra Ziraat Mühendisi Mukaddes Ay kürsüye geldi. Ay, ilk defa bitkisel üretim desteklerinin 3 yıllık açıklandığını ifade etti ve yeni modelin, tarımda planlı üretimin sağlanmasını ve öngörülebilirliğin artmasını hedeflediğinin altını çizdi.

Yeni modelde Tarımsal Üretimin Planlanması Kurulu tarafından arpa, aspir, yağlık ayçiçeği, buğday, kolza (kanola), kuru fasulye, mercimek, dane mısır, nohut, kütlü pamuk, patates, kuru soğan, soya ve yem bitkilerinin planlama kapsamına alındığını ifade eden Ay, yeni modelde destek katsayı değeri ve destekleme tutarının hesaplanmasında 2025 üretim yılı için destek katsayı değerinin dekara 244 TL olarak belirlendiğini söyledi.

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ KALKMADI

Yeni modelde mazot ve gübre desteğinin kalktığına yönelik ifadelerin doğru olmadığını belirten Ay, Bakanlığın yaptığı açıklamayı hatırlattı. Ay,  “Yeni modelde mazot ve gübre desteği kalkmadı. Yeni dönemde bunun tanımlaması, mazot ve gübre gibi temel girdi maliyetleri esas alınarak belirlenen ‘Temel destek’ olarak revize edildi. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olan üreticilerimizin, temel destek ile mazot maliyetinin yüzde 50’si ve gübre maliyetinin yüzde 25’i karşılanacak” diye konuştu.

Bitkisel üretim yapan ÇKS’ye kayıtlı tüm üreticilerin destek alacağını  ifade eden Ay, üretim planlaması kapsamındaki stratejik ürünlere ilave destek verileceğini aktardı.

MÜDÜR KAYA: YENİ ÜRETİM PLANLAMASI ÇİTFÇİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN

Altınözü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Çağlar Kaya da çiftçileri planlı üretime yönlendirmek ve plansız üretimin getirdiği bir takım olumsuzlukların da önüne geçmek istediklerini aktararak, 3 Yıllık Bitkisel Üretim Planlaması ve 2025-2026-2027 üretim yıllarını kapsayan desteklerin çiftçilere ve üreticilere hayırlı olması temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından çitçilerin soruları yanıtlandı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.