“ANTAKYA BELEDİYESİ EL SANATLARI MÜZESİ” ZİYARETÇİ KABUL ETMEYE BAŞLADI

“ANTAKYA BELEDİYESİ EL SANATLARI MÜZESİ” ZİYARETÇİ KABUL ETMEYE BAŞLADI

     Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’ın talimatlarıyla hayata geçirilen “El Sanatları Müzesi” tarihi bir Antakya evinin restore edilmesiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.  

     Hizmete sunulan Antakya Belediyesi El Sanatları Müzesi’ni ziyaret eden Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ve AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik’e Belediye Meclis Üyeleri Murat Genco, Abdullah Sait Önal ve Ömer Gürbüz eşlik etti. 

     Ziyarette müze hakkında bilgiler sunan Başkan Yılmaz şu görüşlere yer verdi; “Antakya’nın yüzlerce yıllık geleneksel kültürünü yansıtan, el sanatçılarından alınmış olan eserlerin sergileneceği “El Sanatları Müzesi” sadece müze olarak değil; kurs, sergi ve workshoplara da ev sahipliği yapacak. Alanında uzman sanatçıların eğitim vereceği bu kurs ve workshoplar müzemizin sadece bir sergi yeri değil, üreten bir müze olmasını sağlayacaktır.  

     Müzemizde “ahşap oymacılık, buğday sapı örücülüğü, antik para basımı, mozaik, cam üfleme, antik demir, antik heykel, yakma resim, müzik aleti üretimi ve ipekçilik” gibi birçok alanda eserler sergilenecek, kurslar verilecek ve workshoplar düzenlenecektir.” 

     Binlerce yıllık tarihi olan ilimizi müzeler kenti yapmayı hedefleyen Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz: “Müzeler tarihtir, değişimdir, gelişimin nasıl yaşandığını gösterir. Barış, hoşgörü ve medeniyetin beşiği olan Antakya’mızın el sanatlarını yerli ve yabancı turistlere tanıtmak bizim görevimizdir. Müzemiz unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarına yeniden farkındalık oluşmasını sağlayacak ve şehrimize değer katacaktır. Şehrimize hayırlı olsun.” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.