HATAY İÇİN HER ŞEYE VARIZ!

HATAY İÇİN HER ŞEYE VARIZ!

Almanya Türk Öğretmen Dernekleri Federasyonu’nun (ATÖF), Bursa’nın Nilüfer Belediyesi’nin de desteğini alarak depremden büyük zarar gören Samandağ’da yaptırdığı anaokulu bilindiği üzere törenle açılarak hizmete girmişti.

Büyük sevinç yaratan okul projesinde ikinci adım AHAUS Alevi Kültür Derneğinden geldi. AHAUS Alevi kültür Derneği Başkanı Metin Dayan, Almanya Türk Öğretmen Dernekleri Federasyonu’nun yine Hatay’da yapılmasını öngören projelerine dernek olarak sonuna kadar destek olacaklarını söyledi. Konuya ilişkin görüşüne başvurduğumuz AHAUS Alevi Kültür Derneği Başkanı Metin Dayan, Almanya’da geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ‘Öğretmenler Günü’ gecesine katıldığını ve orada Almanya Türk Öğretmen Dernekleri Federasyonu’nun Hatay’da ikinci bir okul projeleri bulunduğunu öğrendim. Buna çok mutlu oldum. Çünkü Hatay’da eğitim sorunu büyük. Bu nedenle okul projesine bizlerde dernek olarak maddi manevi destek olacağız. Bunu buradan Hatay’a sevgilerimi ileterek bildiriyorum” dedi. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Samandağ’da açılışı yapılan okulun açılış törenine Samandağ Belediye başkanı Refik Eryılmaz yanı sıra Almanya’dan ATÖF Başkanı Yücel Tuna, Ruhr ve Bielefeld derneklerinin başkanları Celal Aydemir ile Kureyş Fırat ile Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de katılmıştı.

EĞİTİMİN AKSAMASI BİZE AĞIR GELDİ

O açılışta ATÖF adına Başkan Yücel Tuna yaptığı açıklamada “6 Şubat’ta yurdun 10 ilinde yaşanan felaketinin ardından halkımız büyük bir dayanışma örneği göstererek yaraları sarmaya çalıştı. Biz de ATÖF olarak hemen ertesi gün toplanarak neler yapabileceğimizi konuştuk. Okulların önemli bölümünün hasar görüp kullanılamaz hale gelmesi, eğitimin aksaması bize ağır geldi. Evleri hasar görmeyen ailelerin bile çocuklarının eğitimden mahrum kalmaması için bölgeden uzaklaşması söz konusuydu. Bir nebzede olsa bunun önüne geçmek için elimizden geleni yaptık” demişti. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.