ANTAKYA’DA BUĞDAY HASADI

ANTAKYA’DA BUĞDAY HASADI

Antakya Madenboyu Mahallesi’nde 84 dekar alanda ekilen buğdayın hasadı gerçekleştirildi.

Amik Ovası’nın verimli topraklarında yetişen buğday, çiftçilerin gelecek umudu taşıdığı ürünlerin başında geliyor. İlçede Kasım ayında 84 dekar alanda ekilen Beyazhan çeşidi buğdayın hasadı, biçerdöverlerin tarlalara girmesiyle başlatıldı. Hasat etkinliği; Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Tarım ve Ormancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, İl Müdür Yardımcısı, Antakya ve Defne Ziraat Odası Başkanları, Antakya ve Defne İlçe Müdürleri ve üreticilerin katılımıyla gerçekleşti.

ÇOLAKOĞLU: ÜRETİCİLERİMİZE BOL KAZANÇLAR DİLERİZ

İl Müdürü Çolakoğlu yaptığı açıklamada; “İlimizin en önemli tarımsal üretim alanı Amik ovası, ılıman iklimi sayesinde yıl boyunca bitkisel üretim yapılması mümkün olan bir ovadır. Her karışında tarımsal üretim yapılan ovada, en fazla ekimi yapılan bitkiler buğday, pamuk ve mısırdır. İlimiz 2021 verilerine göre 541.000 dekarlık alanda 248.000 tonluk üretimi ile ovada yetiştirilen ürünler içinde Buğday ilk sırayı almaktadır. İlimizde 2022 yılında Buğday ekimi, kasım ayında uygun iklim ve toprak şartlarında 495.000 dekar alanda başarılı bir şekilde yapılmış olup 245.000 ton üretim beklenmektedir. Hasadı devam etmekte olan buğdayda beklenen yüksek rekolte, üreticimizin yüzünü güldürdü. Hasadın üreticilerimize bereketli ve kazançlı olmasını dileriz” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.