Organik Üretiyor Organik Pazarda Satıyor

Hatay’ın Arsuz ilçesinin Arpa çiftlik mahallesinde Göktaş ailesi narenciyeden avokadoya kadar birçok gıda ürününü organik yetiştiriyor.

Organik Üretiyor Organik Pazarda Satıyor

Hatay’ın Arsuz ilçesinin Arpa çiftlik mahallesinde Göktaş ailesi narenciyeden avokadoya kadar birçok gıda ürününü organik yetiştiriyor. Yetiştirilen ürünler olgunlaştığı an İstanbul’da organik pazardaki yerini alıyor.İnsan sağlığı için her geçen gün organik gıda üretiminin gündeme geldiği ve her geçen gün organik üretim ve sağlıklı üretim yapan üreticilerin sayısı artmakta.Arsuz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü sınırları içerisinde Arpa Çiftlikte organik tarım yapan Servet Göktaş’ın bahçesini Ziraat Yüksek mühendisi Nuri Saraçoğlu ve Ziraat Mühendisi Mustafa Baysal ile birlikte ziyaret etti.Mustafa Baysal ile Nuri Saraçoğlu, Arpa Çiftlik mahallesinde Servet Göktaş’ın 80 dekarlık arazide organik tarım yaptığını ve bakanlığın sistemine kayıtlı olduğunu belirterek, belirli dönemlerde yaprak ve toprak analizlerinin yapıldığını ifade ettiler.İnsan sağlığı için organik üretim diyen üretici Servet Göktaş, Sertifikalı denetim altında bir üretim yaptıklarının altını çizerek şunları söyledi:“Bahçemizin çevresi dışarıdan gelecek olan ilaçlamalara karşı andızlarla çevrili yine yerden gelecek tehlikeye karşı hendeklerimiz mevcut. Narenciye hassas bir bitki olduğu için don olayına karşıda rüzgar güllerimiz ile de hava sirkülasyonu yapıyoruz. Yani ekolojik doğal dengeyi koruyarak üretim yapıyoruz.Bahçemizde narenciye ürünlerimiz var. Portakal, mandalina çeşitleri, Limon çeşitleri, hurma, kraliçe hurma ve kam kat üretimimiz var. İlaçlı uygulamalarımız organik ve sertifikalı ürünler kullanıyoruz. Ürünlerimiz İstanbul da organik pazarda sertifikalı bir şekilde satışa sunuluyor. Talebe göre ekim yapmaya devam ediyoruz. Avokado talebi artınca iki yıl önce yeni bir avokado bahçesi oluşturduk. Önümüzdeki yıl meyvesini alacağız.” HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.