ANTAKYA’DA BURUK BİR BAYRAM YAŞANDI, SOKAKLAR SESSİZ VE BOŞ KALDI

ANTAKYA’DA BURUK BİR BAYRAM YAŞANDI, SOKAKLAR SESSİZ VE BOŞ KALDI

Kurban Bayramı yurt genelinde coşkuyla karşılanırken afet bölgesinde acılar bir kez daha tazelendi

Bir zamanlar Antakya sokaklarında en güzel bayramların yaşandığı, komşu ile paylaşmanın, dayanışmanın en güzel olduğu, çocukların bayram harçlıkları ile dondurma, çikolata almaya koştuğu, küçücük kutu gibi ama içinde dünyalar olan mahallenin bakkalları vardı.

Konteyner kentlerde ise yaşanan tüm acılara rağmen umudun her zaman var olduğunu gösteren bayram ziyaretleri yoğun bir şekilde gerçekleşti ve ‘geleneksel bayramlaşma’ yaşatılmaya çalışıldı.

ESKİ BAYRAMLARIN COŞKUSU KALMADI

Bu yıl da bayramda sokakların boş kaldığına dikkat çeken Antakyalılar, “Bu bayram eski bayramlar gibi değil. Sokaklar tamamen sessiz. Kimse yok sokaklarda. Her yer cıvıl cıvıl olurdu. Sadece Arefe günü kalabalıktı, çevre ilçelerden gelenler alışverişlerini yaptılar. Depremin ardından hayat güzel gitmiyor, sadece nefes alıyoruz. Bayramlar artık bizim için yok gibi. Eski bayramları çok özlüyoruz, inşallah her şey eskisi gibi olur. Ayakta durmaya çalışıyoruz. Ayakta durmak içinde çabalamak lazım. Her şeye rağmen hayat devam ediyor. Rabbim bundan sonraki bayramlarımızı daha güzel eylesin inşallah” şeklinde konuştular.

Buruk bir bayramı geride bırakan Antakyalılar, kentte yaşamın normale dönmesiyle eski günlere döneceklerinin ümidini taşıdıklarını belirterek, “Ümidimizi kaybetmek istemiyoruz, özellikle bizden sonra gelecek nesillere güzel bir miras bırakmak istiyoruz. Antakya-Hatay farklı kültürlerin medeniyetlerin buluştuğu hoşgörü şehri. Bu özelliğini koruması için de şehrimizin biran önce ayağa kalkması gerekiyor” diye düşüncelerini dile getirdiler.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.