BU TAKIMI BEN KURDUM, BUNU ÖVÜNEREK SÖYLÜYORUM

BU TAKIMI BEN KURDUM, BUNU ÖVÜNEREK SÖYLÜYORUM

Süper Lig’in 12. haftasında sahasında ağırladığı Galatasaray’ı 2-1 mağlup eden Hatayspor’un teknik direktörü Volkan Demirel, Galatasaray galibiyetinin kendileri adına önemine değinirken sıfırdan kurulan bir takım olarak çok başka kazanımlar sağladıklarını belirtti.
Oyuncuların isteği ve inancıyla kazanılan bir maçı geride bıraktıklarını belirten Demirel, “Aslında maç öncesi de söylemiştim. Süreyi ne kadar uzatabilirsek bizim için maç, daha güzel bir hale gelecek demiştim ki Galatasaray’ın yorgun olduğunu biliyorduk çünkü kolay değil. En yakından şahit biziz. Seyahat, normal olarak oyuncuları yoruyor. Fiziksel olarak oyuncuları düşürüyor. Bunu düşünerek bugün sahaya çıktık. Biraz daha oyunu kendi bölgemizde kabul ederek yetenekli oyuncularına fırsat vermeden, bizim ikinci ve üçüncü bölgemizde fazla topla oynamalarına izin vermeden, kenar organizasyonlarını da oradaki adam adama oyunlarla kapatarak Galatasaray’ın açıkçası oyununa müsaade etmedik. Bugün teknik anlamda, taktik anlamda oyuncularım dediğim her şeyi yaptılar. Bunu her zaman yapamıyoruz. İstiyoruz, oyuncularım da belki yapmak istiyorlar ama bunu yapamıyoruz. Geçen hafta Samsun maçında mesela ben çok üzülmüştüm. Çünkü dediklerimizin hiçbirini yapamadık. Ondan önce Kayseri maçının ilk yarısı da aynı şekilde. Bu oyunun ana faktörü tabii ki oyuncular. Bizim işimiz anlatmak, göstermek. Siz o düşünceye, inanca inanarak sahaya çıkarlarsa ve futbolcu da o gün isterse maçları kazanıyorsunuz. Bugün, oyuncuların isteğiyle ve inancıyla kazanılmış bir maç vardı. Verdiğimiz taktiği iyi uyguladılar ve biz de maçın ikinci yarısında daha net pozisyonlar bulan taraf olduk” dedi.
SAYGI DUYULACAK TAKIM HALİNE GELDİK
Oyuncuların kendisine olan sevgisi, saygısı konusunda yöneltilen soruya ise başarılı çalıştırıcı, “Şimdi gerçekten şunu söyleyebilirim; bu takımı ben kurdum. Hep söylüyorum. Bunu övünerek söylüyorum. Tabii ki sezon içerisinde mağlubiyetler olacak, beraberlikler olacak, kazançlar olacak ama biz her şeyin dışında çok başka şeyler kazanıyoruz. Çünkü biliyorsunuz yoktan varolan bir takım. Çok uygun maliyetlere yapılan bir takım ve ilk 8 haftada bence çok saygı duyulacak bir takım haline geldi. Sonra 3 maç yenildik ama ben onları iş kazası ve biraz da bizim mental yorgunluğumuz olarak görüyorum. Çünkü bizim gibi takımlarda bir seviyeden sonra mutlaka bir düşüş olacaktır ama bugünkü Galatasaray maçı bizim için gerçekten çok önemliydi. Hem geri dönüş için hem tekrar ayağa kalkabilmek için ki sonuçta Galatasaray, bizim rakibimiz değil. Bugün bizi yenseler kimse bir şey diyemeyecekti ama biz, bugün yenerek bir daha farkındalık… Hatayspor’un ne kadar iyi bir takım olduğunu… Galatasaray, bizim rakibimiz değil. Saygı duyuyoruz ama elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz demiştim. Galatasaray’ın oyununu durdurabilirsek maçın ortada olabileceğini söylemiştim. Sağ olsunlar o sevgileri, saygıları her zaman var. Ben de onları çok seviyorum. Çok güzel bir ortamımız var. İnşallah bu sezonu güzel bir yerde bitirmek için çalışıyoruz” şeklinde yanıt verdi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.