ANTAKYALI PROF. DR. YILMAZ DÜNYA BİLİM İNSANLARI ARASINDA

ANTAKYALI PROF. DR. YILMAZ DÜNYA BİLİM İNSANLARI ARASINDA

Antakyalı bilim insanı Prof. Dr. Atilla Yılmaz, dünyanın en prestijli bilim topluluklarından biri olan “Dünya Fonksiyonel Nöroşirurji Derneği” yönetim kuruluna seçildi.

İstanbul’daki Medicana Ataşehir Hastanesi’nde beyin ve sinir cerrahisi uzmanı olarak görev yapan Prof. Dr. Yılmaz, dünya çapında düzenlenen birçok panel, sempozyum ve konferansa davet edilen önemli isimler arasında yer alıyor. Şimdi ise kariyerinde önemli bir adım daha atarak, dünya genelindeki sayılı bilim insanlarının yer aldığı bu derneğin yönetim kuruluna seçildiğini açıkladı.

Yılmaz, seçilme süreci hakkında şu ifadeleri kullandı:
“Dünya Fonksiyonel Nöroşirurji Derneği yönetim kuruluna seçilmekten büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Chicago’da düzenlenen 20. Dünya Kongresi’nde kapalı oylama ile yapılan bu seçimde, 18 aday arasından yönetim kuruluna seçilen iki yeni üyeden biri olmak benim için gurur verici. Bana güvenen ve destekleyen tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim. Ayrıca, eski başkanımız Prof. Konstantin Slavin’e başarılı iki yıllık başkanlık dönemi için minnettarım ve yeni başkanımız Prof. Jean Regis’e de başarılar diliyorum.”

REKLAM ALANI

WSSFN, 1961 yılında Philadelphia’da kurulan ve Stereotaktik ile Fonksiyonel Nöroşirurji alanında çalışan beyin ve sinir cerrahlarını bir araya getiren bir dünya derneği olarak faaliyet gösteriyor. Beyin pili (DBS) gibi tedaviler başta olmak üzere, çeşitli nörolojik bozuklukların tedavisinde önemli rol oynayan bu dernek, uluslararası düzeyde bilimsel toplantılar ve kongreler düzenliyor. Ayrıca, etki faktörü (IF) 1,9 olan “Stereotactic and Functional Neurosurgery” dergisi de derneğin resmi yayın organı.

Prof. Dr. Yılmaz, dört yıl sürecek olan bu görevi boyunca Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğini belirterek, “Ülkemizi böylesine önemli bir platformda gururla temsil edeceğim. Topluluğumuzun büyümesine katkıda bulunmayı sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.