ANTAKYA’NIN ÇOK AMAÇLI BİR KÜLLİYE’YE İHTİYACI VAR

ANTAKYA’NIN ÇOK AMAÇLI BİR KÜLLİYE’YE İHTİYACI VAR

Yıkılan Antakya Stadyum yerinin yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın Antakya ‘ya hediye ettiği millet bahçesinin bir bölümüne içinde gençlik merkezi, aş evi, cami, kütüphane ve geniş çok amaçlı bir salonun yer alacağı çok amaçlı bir külliye’nin kurulması isteyen çok sayıda sivil toplum örgütü harekete geçti. Bu talebin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmesi ve onaylanması durumunda bu çok amaçlı külliyenin yapımını Antakyalı birkaç hayırsever iş adamının üstlenebileceği ve bütün yapım işinin bu kişiler tarafından karşılanabileceği ifade edildi. Antakya’da şehit cenazeleri başta olmak üzere yapılan bazı dini etkinlikler bugüne kadar maalesef ya mezarlıkta bulunan komplekste yapılıyor, yada üçyüz- dörtyüz kişilik camilerde yapılıyor. Üstelik bu camilerin önlerinde ciddi bir açık alan olmadığı için sıkıntılar yaşanıyor. Antakya kamuoyunda ağırlıkları bilinen ; Hatay Eğitime Destek Platformu, Hatay Memursen, Tügva, Eğitisen, Diyanetsen, Önder, Ensar vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, İhh, Semerkand Derneği, Kızılay Derneği, Yeşilay Derneği, Kaşifan Derneği, Habibi Neccar Derneği Vakfı, Alperen Derneği, Hayrat Vakfı, Ehad Derneği, Anadolu Gençlik Derneği ve bazı Belediye meclis üyeleri ve bazı kanaat önderleri bu taleplerini Antakya’ya millet bahçesini yaptırma kararı veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bu taleplerini yazılı olarak bildirdiler.

Yukarıda saydığımız sivil toplum örgütleri ve kanaat önderlerinin bu taleplerine şimdiye kadar siyasi çevrelerden hiçbir siyasetçinin destek vermediği öne sürülüyor.Antakya’nın sosyal ve kültürel kimliğine bir zenginlik katacak olan bu projeye özellikle AK Parti Hatay milletvekillerinin el atması ve bu projeyi sahiplenmesi gerektiği ifade ediliyor. Haber:Ferit LİF

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.