Asker: Pis kokudan vatandaş şikayetçi

Defne ilçesi

Asker: Pis kokudan vatandaş şikayetçi

Defne ilçesi sınırları içerisinde Turunçlu mahallesinde yer alan arıtma tesisi yaydığı pis koku nedeniyle kanayan yaramız olmaya devam ediyor. 1999 yılında Mahmut Alpagot döneminde trilyonlarca lira harcanarak yapılan yanlış bir proje sonucu olan arıtma tesisi o dönemlerde bile Antakya’nın pis suyunu arıtabilecek durumda değildi. Antakya Çevre Koruma Derneği o zamanlardan itibaren defalarca tesisin oradan kaldırılması konusunda basın açıklamaları yapmış halkın yanında yer almıştır. Yine 2007 yılında dönemin Belediye Başkanına yapılan kamuoyu baskılarıyla kokunun yoğun olduğu dönemlerde tesis çalıştırıl-mamıştır. Vatandaştan gelen şikâyetler ve derneğimizin karşı duruşuyla uzun bir süre kullanılmayan tesis daha sonra gelen belediye başkanları döneminde de koku yaymaya devam etmiştir.
Yapımına 1996 da başlanan 1999 da açılan bu tesisin yerinin yanlış, teknolojisinin yetersiz olduğunu aradan geçen 19 yılda sürekli dile getirdik. 2018 yılındayız ve bu kadar şikâyete rağmen sorun devam ediyorsa ortada kabul edilmesi gereken bir yanlış vardır. Gerek kapasitesi gerekse de teknolojisiyle çağın gerisinde kalan arıtma tesisinin bir an önce yerleşim yeri dışına taşınması şarttır. Mevcut pis suyu arıtmaya kapasitesi yetmediği için halkı pis kokuya boğan arıtma tesisinden yayılan ağır koku Defne ilçesinin birçok mahallesinde vatandaşın nefes almasını zorlaştırdı. Kurulduğu günden bu yana etrafına koku yayan, yerleşim alanının ortasında kalan, halk için eziyet haline gelen bu tesis, teknolojik ömrünü doldurmuştur. Kısa vadede teknolojisi yenilense bile uzun vadede çözüm olamayacağından biran önce şehir dışına taşınması zorunludur. Bu süre içerisinde kokunun giderilmesi için gerekli önlemler alınmalıdır.
Konuyla ilgili olan hiçbir kurumun Halkı bu kokuya mahkum etmeye hakkı yok!.. Arıtma Tesisinden yayılan pis kokular her yaştan herkesin sağlığını olumsuz etkilerken, özellikle yaşlı, çocuk ve astım hastaları pis koku karşısında nefes alamaz hale gelmektedir. Beklentimiz bir an önce tesisin taşınması, yerinin yeşil alan olarak değerlendirilmesidir.
Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.