ASYA’DAN AVRUPA’YA İP ÜSTÜNDE GEÇTİ

ASYA’DAN AVRUPA’YA İP ÜSTÜNDE GEÇTİ

Estonyalı slackline sporcusu Jaan Roose, İstanbul’da tarihi bir başarıya imza attı. Red Bull’un desteklediği Roose, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün üstünde, deniz seviyesinden 165 metre yükseklikte, 1074 metrelik özel bir ip üzerinde yürüyerek Asya kıtasından Avrupa kıtasına geçti. Bu performansla, ip üzerinde kıtalararası geçiş yapan ilk kişi oldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen Continental Pass etkinliği kapsamında gerçekleştirilen bu zorlu yürüyüş, 47 dakika sürdü. Roose, geçişin ardından Türk bayrağı ile ip üzerinde kısa bir yürüyüş de yaptı.Roose, yürüyüş sonrası yaptığı açıklamada, “Boğaz, binlerce yıllık kültürel öneme ve inanılmaz bir doğal güzelliğe sahip. Bunu değişken hava koşulları ve güçlü deniz akıntılarıyla birleştirince ip üzerinde yürümek için eşsiz bir yer oldu. Tarih yazdım, dolayısıyla çok mutluyum.” dedi.Geçtiğimiz yıl Katar’da dünyanın en uzun tek bina slackline yürüyüşünü gerçekleştiren Roose, Türkiye’de daha fazla projeye imza atabileceğini belirtti. Roose, “Şehrin içinde ve 165 metre yükseklikte 1 kilometrelik mesafeyi yürümek çok zor. Çok fazla dikkat dağıtacak şey var. Güvenli bir ortamda yürüyüş denemesi yaptım ve bunu başardığım için mutluyum,” şeklinde konuştu.Farklı ülkelerde çeşitli slackline projeleri gerçekleştirdiğini ifade eden Roose, “Her yaptığım ip yürüyüşünün hikayesi farklıydı. Burada ip üzerinde kıtalararası geçiş yapan ilk kişi oldum. Her ülkenin kültürü ve tarihi farklılık gösterebiliyor ve bu durum branşımı etkiliyor. Gelecek için planlarım var ama bu planlar değişebiliyor. Bu yüzden önümüze bakacağız,” dedi.Türkiye’nin farklı bölgelerinde daha fazla projeye imza atabileceğini söyleyen Roose, “İstanbul’a 12 yıl önce gelmiştim ve köprünün o zaman fotoğrafını çekmiştim. Bu projeyi şimdi yapabildim. Türkiye’nin çok güzel yerleri var ve ileride burada daha fazla proje yapabilirim,” ifadelerini kullandı.Son olarak, takımına teşekkür eden Roose, “1 saatlik yürüyüş için takımımla çok çalıştım. Takımımın bu başarıda yardımı çok önemliydi,” diyerek sözlerini sonlandırdı.(AA)

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.