BAYEZİD-I BESTAMİ TÜRBESİNDE RESTORASYON DEVAM!

BAYEZİD-I BESTAMİ TÜRBESİNDE RESTORASYON DEVAM!

Hatay’da meydana gelen deprem sonrası başta Kurtuluş caddesi olmak üzere birçok tarihi yapıda meydana gelen yıkım işinde uzman ekiplerin çalışmalarıyla yeniden restore edilmeye çalışıyor.

Geçtiğimiz günlerde Habibi Neccar camisinde başlatılan restorasyon çalışmalarına bu kez yine ilimizin önemli tarihi yapılarından Bayezid-i Bestami Türbesinde devam ediliyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Hatay Valiliği konuya ilişkin bir açıklama yapmış ve türbenin en kısa zaman diliminde onarılarak eskisi gibi iştihamının korumasının sağlanacağı bildirilmişti.

Konuya ilişkin görüş bildiren vatandaşlar Kurtuluş caddesi başta olmak üzere Antakya’nın pek çok tarihi yapısı deprem günü kaybettiğini anımsatarak şunları söylediler: “Antakya’mızın tarihi yapısı ve dokusunun korunması için yürütülen çalışmaları yakından takip ediyoruz. Ancak enkaz kaldırma çalışmalarında bir hassasiyet göremiyoruz. Yetkili birimlerin yürütülen çalışmaları sık denetlemelerini istiyoruz. Aksi halde Antakya tarihi yapılarından olabilir. Biz bunu asla istemiyoruz. Antakya’yı Antakya yapan tarihi dokusudur” dediler.

Bu arada Hatay Valiliği ilgili birimlerinden Bayezid-i Bestami Türbesi ile ilgili yapılan iki satırlık açıklama şöyle: “Bayezid-i Bestami Türbemizin yeniden ihyası ve aslına sadık kalınarak onarım ve restorasyon çalışmalarımız uzman ekiplerce başlatılmıştır. Biz Hatay’ız, biz Türkiye’yiz!” denildi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.