ATIK METALLERDEN YAPTIĞI MİTOLOJİK HEYKELİN GELİRİNİ DEPREMZEDELERE BAĞIŞLAYACAK

 ATIK METALLERDEN YAPTIĞI MİTOLOJİK HEYKELİN GELİRİNİ DEPREMZEDELERE BAĞIŞLAYACAK

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan sanatçı Mervan Altınorak, atık 10 bin parça metal kullanarak 1 metre 50 santimetre yüksekliğinde heykel yaptı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan metal heykel sanatçısı ve mozaik ustası Mervan Altınorak, atık 10 bin metal parçadan mitolojide “sentor” adı verilen “yarı insan, yarı at” heykeli yaptı.İlçeye bağlı Yeni Mahalle’deki atölyesinde çalışmalarını sürdüren 53 yaşındaki Altınorak, 2013’ten bu yana topladığı metalleri geri dönüştürerek pelikandan balığa, attan deniz kızına 70’in üzerinde eser ortaya çıkardı.Sanatçı, son olarak bir aylık sürede araba parçaları ve mutfak gereçlerini kullanarak 1 metre 50 santimetre yüksekliğinde “sentor” heykeline imza attı.Altınorak, depremin birinci yılına özel hazırladığı eserin satışından elde edeceği geliri depremzedelere bağışlayacak.

“Güçlü durmayı temsil ediyor”

Altınorak, AA muhabirine, çalışmalarında teknoloji ve sanayi atıklarından evsel atıklara, denizin kıyıya sürüklediği ürünlere kadar birçok malzeme kullandığını söyledi.Çevreye duyarlılığı arttırmak için bu çalışmaları gerçekleştirdiğini belirten Altınorak, yıllardır olumlu tepkilerle karşılaştığını anlattı.Son projesini depremin birinci yılına özel hazırladığını vurgulayan Altınorak, şöyle konuştu:”Depremin acısını hem biz hem de hemşehrilerimiz yaşadı. Ben de herkesin sabırla güçlü durması gerektiği mesajını vermek istedim. Yunan mitolojisinde gücü simgeleyen sentor heykeli yaptım. Gelirini depremzedelere bağışlayacağım. Yaklaşık bir aydır bu projeyle uğraşıyorum. Yarı insan, yarı at olan bu sentor, güçlü durmayı temsil ediyor. Acıyı herkesle beraber yaşasak da daha güçlü durmalıyız. Bir yıl geçse de yaralarımızı sarmaya devam ediyoruz.”(AA)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.