ATSO, HATAY'IN SORUNLARINI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ AKTARDI

ATSO, HATAY'IN SORUNLARINI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ AKTARDI

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, TOBB Başkanı  Rıfat Hisarcıklıoğlu ile zoom üzerinde bir araya gelerek Hatay’ın sorunlarını ve çözüm önerini aktardı.

ATSO Başkanı Çinçin, Suudi Arabistan’ın Türk menşeli ürünlerin ithalatını durdurmak, Suriyeli vatandaşların kayıtsız olarak açmış oldukları yerlerin bakanlıkça denetimi ve gümrük kapılarının durumu hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.ATSO Başkanı Çinçin, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Odamızın talebi doğrultusunda ilimizde bulunan Oda ve Borsa Başkanları, İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı ve İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ile birlikte tobb iletisim TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile zoom üzerinden bir araya gelerek Hatay’ın Sorunları ve Çözüm Önerilerimizi aktardık. Sayın Başkanımıza ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ediyoruz.

 AKTARDIĞIMIZ  SORUNLAR

1- Suudi Arabistan Türk Menşeli ürünlerin ithalatını engellemek amacıyla kendi vatandaşlarından bir daha Türk ürünlerinin ithalatını yapmayacaklarına dair taahüt almaktadır. Bu durum Hatay’lı ihracatcıları ve  Ülke ekonomisi açısından çözülmesi gereken bir sorundur.

2- Suriyeli vatandaşların kayıtsız olarak açmış oldukları market ve bakkallarda Türk gıda kondeksine aykırı ürünlerin ve ülkemizde yasak olan et,balık tavuk gibi konserve ürünlerinin piyasaya sunulduğunu ve bu durumun ilgili Bakanlıklarca denetiminin yapılması üyelerimizin talebidir.

3- 2011 yılı Suriye iç karışıklığından itibaren Ortadoğu’ya açılan kapımız Yayladağı, Cilvegözü ve Zeytindalı Gümrük kapıları maalesef Ticarete kapalı bu konuda yardım talep etmekteyiz.

4- Pandemi ile ilgili alınan tedbirler büyük oranda yürürlükten kaldırıldı. Fakat Halı saha işletmeleri için yasak hala kaldırılmadı. Bu mağduriyetin ortadan kaldırılması için yardım talep etmekteyiz.  Haber Merkezi

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.