BAŞKAN İZZETTİN YILMAZ, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Merkez ve bağlantılı yollarımızda sorumluluk ayırt etmeksizin sathi kaplama çalışmalarımıza devam ediyoruz.

BAŞKAN İZZETTİN YILMAZ, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Antakya Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen istişare toplantısında muhtarlarla buluştu.Toplantıya Başkan Yılmaz’ın yanı sıra AK Parti Hatay Milletvekilleri Sabahat Özgürsoy Çelik, Hacı Bayram Türkoğlu, AK Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sara Gök, AK Parti Antakya İlçe Başkanı Emrullah Gülen, AK Parti Antakya İlçe Kadın Kolları Başkanı Sabriye Güçlü, Hatay Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü, Antakya Muhtarlar Dernek Başkanı Semir Yoğurtçu, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri ve parti teşkilatı katılım gösterdi. Başkan Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi; “Bugün bizlere vakit ayırarak geldiğiniz için herkese teşekkür ederim, hoşgeldiniz. Göreve geldiğimiz günden itibaren ilçemizde çalışmalara başladık. Yol yapımı konusunda 42 km’lik yol için asfalt ihalesi yapıldı, yaklaşık 10 gün içerisinde başlayacağız. Antakya merkezde bize ait olan yolları kışa kadar tamamlamayı planlıyoruz. Antakya merkez dışındaki mahallelerimizde tespit edilen sokaklarda 200 bin metrekare parke taşı ihalesi yapıldı, ihale sonuçlandıktan sonra çalışmalarımıza başlayacağız. Merkez ve bağlantılı yollarımızda sorumluluk ayırt etmeksizin sathi kaplama çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bunların yanı sıra Antakya’da 95 mahallede sorumluluk alanımızda olan yollarda parke onarım, asfalt, tesviye çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Gençlik Merkezimizi ve Spor Salonumuzu üniversite ile protokolü devam eden Eğitim ve Okuma Salonumuzun bulunduğu tesisimizle birleştirerek aylık 220 bin liralık kiradan tasarruf ettik. Esnafımızın talepleri doğrultusunda tabela vergileri ve iş yeri açma ruhsatı harçlarında indirime gidildi. Önümüzdeki günlerde işletmeler için ‘Örnek İş Yeri’ çalışması yapacağız. Antakya’mızdaki 95 mahallede sorumluluk alanımızda bulunan cadde ve sokaklarda, ibadethanelerde, parklarda, metruk alanlarda ekiplerimiz ve son teknoloji araçlarımızla temizlik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca çöp konteynerleri dezenfekte, bakım ve onarım çalışmalarını da düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Toplam 70 araç ve 550 personelimizle temizlik çalışmalarımızı gece gündüz demeden yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Göreve geldikten sonra Emek ve Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Sayın Milletvekillerimizle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı ziyaret ettik ve o alanı 3 ada halinde böldük. 1. Adanın projesi yenilendi, önümüzdeki ay başlamayı planlıyoruz. Diğer 2 adayı da altyapısı yapıldıktan sonra vatandaşlarımız isterlerse müteahhite verebilir isterlerse Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde TOKİ tarafından yapılmasını isteyebilirler. Bizler de vatandaşlarımıza istekleri doğrultusunda yardımcı olacağız.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda yapılan istişareler sonucu Kurtuluş Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi bu ay yapılacak ihale sonrasında hayata geçirilecek, şimdiden memleketimize hayırlı olsun.  Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve belediyemiz arasında yapılan protokol neticesinde 5 adet futbol sahası, 5 adet basketbol sahası daha önce müracaat yapılmış mahallelerimizde yapılacak, inşallah Kasım ayında tamamlanmış olacak.  Mahallelerimizde taziye salonları yapılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 33 mahallemizde de çok amaçlı salon yapılması için İller Bankası’na müracaat ettik ve kabul edildi, inşallah bunları da en kısa sürede hayata geçireceğiz. Antakya’nın 95 mahallesinde bulunan 180 tane parkımızın revize çalışmalarını sürdürüyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın istek ve ihtiyaçları doğrultusunda mahallelerimize yeni parklar kazandırıyoruz. Park Bahçe Müdürlüğü ekiplerimiz, Antakya’nın 95 mahallesinde sorumluluk alanında bulunan park ve yeşil alanlarda ağaç budama, çim biçme, bakım ve onarım çalışmalarını düzenli olarak gerçekleştirmeye devam ediyor.Antakya Belediyesi olarak tüm muhtarlarımıza kapımız açık, her zaman muhtarlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” Toplantının ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi. HABER MERKEZİ

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.