Başkan Rifat Sarı 1500 kişiye aşure dağıttı

Başkan Rifat Sarı 1500 kişiye aşure dağıttı

Başkan Rifat Sarı 1500 kişiye aşure dağıttı

Altınözü Belediyesi Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Çarşamba pazarı yakınında düzenlenen etkinliğe Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı aşure dağıtımı programında yaptığı konuşmasında, “Hicri takvimin birinci ayı olan Muharrem ayının İslam ve insanlık tarihinde önemli bir yeri vardır. Bu ayda, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin’in ve arkadaşlarının Kerbela’da siyasi ihtiraslar uğruna şehit edilmesi, Hz. Peygamber’i ve Ehl-i Beyti’ni seven bütün mü’minleri derinden yaralamış ve gönüllerimizde silinmez izler bırakmıştır. Bu olay tüm Müslümanların ortak acısıdır.
Biz bu acılarda nasıl birleşebiliyorsak, sevinçte de birleşebilmeliyiz. Barışın insanlık yaşamında hüküm sürmesi ve yeni Kerbela’ların yaşanmaması için birbirimizi daha iyi anlamalı, bu tür müessif olaylardan ibret alarak dersler çıkartıp, birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek her türlü olumsuz tutum ve davranışlardan kaçınmalıyız. Bu vesile ile, başta Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, milletimizin barış, huzur, güven, saygı ve sevgi içerisinde yaşamasını temenni ediyorum. 2014 yılından bu yana her sene geleneksel hale getirdiğimiz aşure ikramlarımıza bu yıl da devam etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bizler vatandaşlarımızla böyle günlerde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Herkese katılımları için teşekkür ediyor, tüm İslam âleminin muharrem ayını kutluyorum.”
Başkan Sarı’nın konuşmasının ardından protokol üyeleri vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Aşure ikram programı Altınözü Müftüsü Abdussemet Pat’ın duasıyla sona erdi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.