Meşale Gazetesi

BAŞKAN YILMAZ’DAN KORONA UYARISI

BAŞKAN YILMAZ’DAN KORONA UYARISI

“ VİRÜSÜN YAYILMASINI ÖNLEMEK İÇİN HEP BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ”

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Antakyalılara zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları hususunda uyarıda bulunarak; “Bu bir panik değil, bu bir korkutma da değil eğer bunu yapmazsak Antakya’da, Hatay’da virüsün yayılma hızı artacak.” dedi.

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz yaptığı açıklamada; “ Gerek dünya, gerekse ülkemiz olarak zor bir dönemden geçmekteyiz. Pandemi halini alan bir salgınla dünya ile beraber ciddi bir savaş vermekteyiz. Bu süreçte herkes üzerine düşen görevi vakit kaybetmeksizin en iyi şekilde yapmak zorunda. Tabi üzerimize düşen görev nedir diye sorduğumuzda bir vatandaş olarak ilk cevap bu süreçte evde kalmak, dışarıda bulunduğumuz süreçte de sosyal mesafe kuralına azami ölçüde riayet etmektir.” dedi.

Başkan Yılmaz açıklamasının devamında; ‘Bana bir şey olmaz’ diyerek dışarı çıkılmaması gerektiği uyarısında bulunarak şu görüşlere yer verdi;

 “ Birbirimizle etkileşime devam edersek, sosyal mesafeyi korumazsak, maske kullanmadan, hijyen kurallarına dikkat etmezsek virüsün yayılma hızı katlanarak artacaktır. Bu bir bilimsel gerçek. Valilik, belediyeler, sağlık müdürlüğü, jandarma, emniyet.. hepimiz sizlerin sağlığı için, evinizde kalmanız için 7 gün 24 saat esası ile çalışıyoruz. Sizlerden de tek isteğimiz kendiniz için, aileniz, sevdikleriniz için ve en önemlisi insanlık için zorunlu olmadıkça evden çıkmamanız.

Antakya Belediyesi olarak toplum sağlığını korumak amacıyla ilçe genelinde temizlik ve dezenfekte çalışmalarına hız kesmeden aralıksız devam ediyoruz. Cadde ve sokaklarımızı temizliyoruz. Özellikle kamusal alanlar ile toplumsal kullanım alanlarında insan sağlığını tehdit eden virüs ve bakterilere karşı ilçemizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında dezenfekte yaparak korona virüsün yayılmasını önlemeye çalışıyoruz. Toplum ve insan sağlığını ciddi şekilde tehdit eden virüsün, yayılmasını önlemek için hep birlikte mücadele etmeliyiz.

Mümkün oldukça kalabalık yerlerden uzak durmalı, mecbur kalmadıkça evden dışarı çıkmamalıyız. Toplu kullanım alanlarında temizlik ve el hijyenine çok dikkat ederek Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen 14 Kurala mutlaka uymalıyız. Yurtdışı bağlantısı olan insanlarımızdan 14 günlük karantina kuralına mutlaka uymalarını istiyorum. Ülke olarak kenetlenmeliyiz. Hükümetimiz ve Sağlık Bakanlığımız tarafından virüse karşı alınan tüm önlemlere mutlaka riayet etmeliyiz. Birlikte mücadele ederek bu salgın hastalıktan korunabiliriz.”  Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.