BEŞ TEMMUZ STADINA İLK KEPÇE!

BEŞ TEMMUZ STADINA İLK KEPÇE!

Türk Futboluna hizmet etmek üzere 1960’lı yıllarda yapılan üç önemli stattan biri olarak inşa edilen İskenderun 5 Temmuz stadı da yıkımına başlanarak tüm anılarıyla tarihin tozlu geçmişine uğurlanıyor. Türkiye’nin köklü iki kulübüyle birlikte üçüncüsünün de 1961 yılında İskenderun’a yapılan beş Temmuz stadı. Ciddi bakım görmemesine rağmen 61 yıl Hatay’da gerek futbol maçlarına ve antrenmanların, gerekse milli bayramlara ev sahipliği yaptı. Hizmet vermeye başladığı günden itibaren Hatay’ın tüm ilçeleri olmak üzere başta İskenderun’da yaşayan insanların hafızasında derin izler bırakan Beş Temmuz stadı, Belediye tarafından planlanan Millet Parkı yapılmak üzere yıkılıyor.

Acı olan, Fransız yapılarına sahip çıkılan, koruma altına alınılan İskenderun’da Cumhuriyet Tarihinin belki de en önemli ve tek yapısı denilebilecek, geleceğe miras bırakılacak tek yapısı olan Beş Temmuz Stadına maalesef sahip çıkılamadı. Hizmete girişinin 61’ınci yılında yıkımına başlandı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.