BİR ASIR ÖNCESİNİN GERİSİNDEYİZ

BİR ASIR ÖNCESİNİN GERİSİNDEYİZ

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, sosyal medya hesabından Amik Gölü ve Asi Nehri hakkında dikkat çekici bir paylaşım yaptı.

YÜK VE YOLCU TAŞIMACILIĞI
Milletvekili Kaşıkçı, yaklaşık 107 sene önce Amik Gölü’nden, Samandağ Limanı’na Asi Nehri mecrasını kullanarak yük ve yolcu taşımacılığı için seferler planlanmış olduğunu aktardı.
Kaşıkçı paylaşımında: “1914 yılında Amik Gölü’nden Samandağ Limanı’na, Asi Nehri mecrasından yük ve yolcu taşımacılığı için vapur seferleri yapılması planlanmış.Ancak daha sonra gölün kurutulması gündeme alınınca bu plan iptal edilmiş” dedi.

KONUŞULAN PROJELERE BAKAR MISINIZ?
Milletvekili Kaşıkçı, Asi Nehri’nin günümüzde temizliğinin dahil iyi yapılamadığına sitem ettiği paylaşımının devamında:” Asi Nehri ile ilgili bir asır önce konuşulan projelere bakar mısınız?
Bugün temizliğini dahi beceremediğimiz Asi Nehri’nde dün yük ve yolcu taşımacılığı senaryoları ele alınmış. Bir asır içinde Hatay’ın yerel vizyonunun geldiği yer içler acısı” ifadelerine yer verdi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.