BİZDE ÖĞRENCİYDİK AMA..

BİZDE ÖĞRENCİYDİK AMA..

981 yılının soğuk bir Eylül ayında başlamıştı eğitim hayatım. İlk gün o kadar heyecanlıydım ki kalbim duracak gibi atıyordu yeminle.

Sıdıka öğretmen vardı hayatımızda ve be yıl boyunca bize temel eğitimi verecek olan bu güzel insan hepimizin ikinci annesi olmuştu adeta..
Yaramaz çocuklardık ama günümüz yaramazları ile kıyaslarsak biz melekmişiz dostlar..

Yaramazdı ama derslerini de ihmal etmezdi o dönemin çocukları..
Bugün bakıyorum İlkokul öğrencileri ellerinden düşürmedikleri telefonlarda izledikleri sosyal medya paylaşımları ile akıla gelmez yaramazlıklar öğreniyorlar ve bunu da hemencecik tatbik ediyorlar.

Dersler mi o konu hak getire..
Son günlerde bir kanlı para oyunu almış başını gidiyor. Bu konuda okul yöneticileri ve öğretmenler ellerinden gelen çalışmayı yapıyorlar ama üzülerek belirtmek istiyorum ki bu iğrenç oyun günden güne artış göstermeye devam ediyor.

Seviyor zamane çocukları bu gibi saçma sapan işleri..
Kanlı para oyunu nedir dediğinizi duyar gibiyim. Sosyal medyada başlayan ve giderek okullarda da yaygınlaşan bu oyunda ceza alan oyuncunun ellerinin kanatma amaçlanıyor.

Ve bu tehlikeli oyun oynayanların ellerini kan içerisinde bırakırken parmak eklemlerinde yaralara sebep oluyor ve kan yoluyla bulaşan Hepatit gibi hastalıklara da davetiye çıkarıyor.
İşte böylesine büyük bir tehlike bu.

Burada en önemli görev velilere düşüyor bence. Çocuklarını iyi gözlemleyerek çocuklarını bu illetten uzak tutmak adına çaba göstermeliler.
Her geçen gün yeni bir çılgınlığın trend olduğu günümüzde daha ne göreceğiz acaba demek istemiyorum artık valla gördüklerimiz bizlere yetti de arttı bile..
Aman dikkat! Hem de çok Dikkat!

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.