BU TOZUN İÇİNDE NE KADAR SAĞLIKLI YAŞARSINIZ!

BU TOZUN İÇİNDE NE KADAR SAĞLIKLI YAŞARSINIZ!

Depremde yerle bir olan Hatay’ın Antakya ilçesinde, yeniden inşaat faaliyetleri için açılan onlarca taş ocağına mantar gibi her yere dikilen beton santralleri eklendi. Yaşam alanlarının ortasına, konteyner kentlerin hemen yanına veya karşısına yapılan santraller yüzünden depremzedeler nefes bile alamadıklarından şikayetçi.

Güzelburç mahallesinde bulunan beton santrallerinden kaynaklı toz ve gürültüden şikayetçi olan bölge halkı, Güzelburç mahallesinde beton santralinin hemen karşısına kurulan konteyner kentte yaşadıklarını, nefes darlığı yaşadıklarını, tozdan rahat yemek yiyemediklerini, nefes almak için dahi konteynerlerin önüne çıkamadıklarını söylediler.

TOKİ Konutları için kurulan santralin, insanların yaşadığı bir yere, tarlaların, bahçelerin ortasına yapılmasından şikayetçi olan vatandaşlar, şöyle konuştular: “İnşaat için beton santral olması gerekiyor, karşı değiliz ama bir yönetmelik, kural var. Yerleşim alanına 7 kilometre uzak olması lazım. Şimdi bu santral bizim yaşam alanımıza 7 kilometre uzak mı, burnumuzun dibinde. Bırakın kapıyı çıkmayı, cam açıp evde oturamıyor insanlar. Santrale giden kamyonların ayrı yolu var, o yolu da kullanmıyorlar, yolu uzatmamak için bizim yürüdüğümüz yoldan gidiyorlar.”

REKLAM ALANI

Vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulanarak bu soruna ivedilikle çare bulmalarını, aksi halde bölgede ciddi anlamda sağlık sorunu yaşanacağına dikkat çektiler.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.