Adana ve Hatay POMEM’de mezuniyet töreni

Polis adayları düzenlenen törenlerle yemin edip diplomalarını aldı

Adana ve Hatay POMEM’de mezuniyet töreni

Hatay’da Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde (POMEM) 23. dönem eğitim programını tamamlayan polis adayları için mezuniyet tören düzenlendi.  Hatay’da Polis Meslek Eğitim Merkezi’nin spor salonunda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Hatay’da Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde (POMEM) 23. dönem eğitim programını tamamlayan polis adayları için mezuniyet tören düzenlendi. ( Salim Taş – Anadolu Ajansı )

Törende konuşan Hatay Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Ali Canbolat, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğüne duyarlı, Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluğunu bilen, yüreği aile, ülke ve millet sevgisiyle dolu 429 öğrenciyi mezun ederek teşkilat saflarına katmanın heyecanını ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Canbolat, 4 aylık eğitim sürecini başarıyla tamamlayarak mezun olan öğrencilerin, kurulduğu günden bugüne kadar vatanın hizmetinde olan, binlerce şehit vermiş, bir o kadar da gazisi olan, her dönemde halkına içtenlikle hizmet eden büyük bir teşkilatın mensubu olduğunu ifade etti. Huzur ve güven içinde yaşamanın bedelinin tarih boyunca çok ağır olduğunu ifade eden Canbolat, şöyle devam etti:”Atalarımız dünden bugüne aziz vatanımızda birliğin ve dirliğin temini için büyük çabalar harcamış ve fedakarlıklar göstermiştir. Meslek hayatınız boyunca görevinizi yerine getirirken halka güven vererek onlara yol gösterin. Görev yaptığınız her yerde çağımızın sosyal ve kültürel şartlarına uyum sağlayarak insan haklarına saygılı, toplum destekli polislik anlayışı çerçevesinde halkla bütünleşin. Toplumun menfaatlerini şahsi menfaatlerinizden daima üstün tutun.” Konuşmaların ardından 23. dönem birincisi Ömer Faruk Kılıç, yaş kütüğüne plaket çakarken, okulu dereceyle bitirenlere hediyeleri verildi. Tören mezun olan 429 polis adayının yemin etmesiyle sona erdi.  (AA)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.