ÇALIŞMA SÜRESİ 45 SAATTEN 40’A DÜŞÜRÜLECEK

ÇALIŞMA SÜRESİ 45 SAATTEN 40’A DÜŞÜRÜLECEK

30 milyonu aşkın çalışanı doğrudan ilgilendiren Türk İş Kanunu’nda kapsamlı değişiklikler yapılacak. Ücretlerden çalışma saatlerine, genel tatil ücretlerinden esnek çalışmaya kadar birçok konuda yeni düzenlemeler hazırlanıyor. 30 milyonu aşkın çalışanı doğrudan ilgilendiren Türk İş Kanunu’nda kapsamlı değişiklikler yapılacak. Ücretlerden çalışma saatlerine, genel tatil ücretlerinden esnek çalışmaya kadar birçok konuda yeni düzenlemeler hazırlanıyor. Çalışma saatlerinin 40 saate düşürülmesi ve uzaktan, kısmi, platform gibi yeni nesil esnek çalışma modellerinin getirilmesi planlanıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Başkanlığında geçen hafta düzenlenen Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantısında, bu konular masaya yatırıldı. Toplantıda, iş dünyası gereksinimleri ve iş-özel yaşam dengesi gözetilerek esnek çalışma modellerine yönelik mevzuat değişiklikleri yapılacağı belirtildi.

İŞ-ÖZEL YAŞAM DENGESİ GÖZETİLECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Haziran ayında kamu sektöründe tasarruf ve verimlilik paketi çerçevesinde esnek çalışma modeli üzerinde çalışmalara başlanacağını duyurmuştu. Işıkhan, bu konuyu Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) toplantısında da gündeme getireceklerini ifade etmişti. Bakan Işıkhan, sosyal güvenlik mevzuatının ve uygulamalarının yeni iş gücü piyasası şartlarına uyumlu hâle getirileceğini vurgulamıştı. Bu kapsamda, mevcut 45 saatlik çalışma süresinin 40 saate düşürülmesi planlanıyor. Ayrıca, bazı meslek gruplarındaki 48 saatlik çalışma sürelerinin de 40 saate indirilebileceği belirtiliyor. Yeni düzenlemelerle, iş gücü piyasasında meydana gelen değişikliklere uyum sağlanması ve çalışanların iş-özel yaşam dengesinin gözetilmesi hedefleniyor.

REKLAM ALANI

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.