SİNEK SORUNU VATANDAŞI CANINDAN BEZDİRDİ!

SİNEK SORUNU VATANDAŞI CANINDAN BEZDİRDİ!

DEPREMZEDE VATANDAŞLAR, İLAÇLAMAYA RAĞMEN SİNEK SORUNUN ÇÖZÜLMEDİĞİNİ İLERİ SÜRDÜ

Yüzyılın felaketinin vurduğu Hatay’ın İskenderun ilçesinde HBB ve ilçe belediyesinin yaptığı ilaçlamalara rağmen bir türlü baş edilemeyen sinek sorunu depremzede vatandaşları bezdirdi.
Cumhuriyet Mahallesinde depremde yığma çatı evi ağır hasarlı kararı verilen, ancak aylardır yıkım yapılmadığı için konteyner ve çadırda yaşayan ailenin, biriken sıkıntılarının üstüne, bir türlü çözümlenemeyen sinek sorunuyla başı belada. Yaşam alanlarından bir türlü uzaklaştıramadıkları kara ve sivrisinek ile mücadelede birçok yöntem deneyen vatandaş “Elektrikli sinek kovar lamba ki içi dolu! Günlük temizliyorum içini. Yapışkan kağıtlar, üzeri doluyor, defalarca değiştirdik. Evin her tarafına yerleştirmişiz. Ev derken sokakta yaşıyoruz! Evimiz ağır hasarlı olduğu için, kendimize konteyner ve çadırdan bir yaşam alanı oluşturduk” dedi.

SÜREKLİ İLAÇ SIKIYORUZ!
Yapışkan kağıtların üzerine yapışıp ölen çok sayıda sinekler olduğuna işaret eden vatandaş “Bunlar maskesiz sinekler! Maske takıyorlar ki, belediye ilaç sıkıyor, hiç fayda etmiyor, su mu? Sıkıyor yoksa gerçekten sinekler maske mi takıyor bilmiyoruz. Sürekli ilaç sıkıyoruz. Yaşam alanımızın her tarafına ilaç alıyor, sıkıyorum o an ölüyorlar, bir süre sonra burası yine sinekten geçilmiyor. Yine başka yerden geliyor. Ayrıca internetten bulduğumuz icatlarla da sinekle mücadele etmeye çalışıyoruz ama yetmiyor” diye konuştu.
Evlerinin ağır hasarlı olduğunu da yineleyen vatandaş “Gelip yıksalar, en azından yapacağımızı yapar, içeri geçer, kapımızı kapatırız, sinekliği takar önlem alırız. Açık havada hiçbir şey yapamıyoruz ki! Açık havada neye önlem yapacaksın, iki yüz metre arkada feyezan kanalı geçiyor. Oradaki koku inanılmaz şekilde, buna çözüm bulamayacak kadar acizler mi yetkililer, gerçekten? Her tarafımız yara oldu, çoluk çocuğumuz perişan oldu, gelin burada tedbir alın, yetkililerden rica ediyoruz, ne olur gelin bir görün durumumuzu, bıktık artık, gerçekten bıktık. Video çekerken bile kendimi tokatlıyorum” şeklinde dert yandı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.