Meşale Gazetesi

CHP HDP İLE HAREKET EDİYOR

CHP HDP İLE HAREKET EDİYOR

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman A Haber’de Canan Barlas ile gündem programının canlı yayın konuğu oldu.

MİT operasyonlarının gündeme yansımasının tartışıldığı açık oturum programında konuşan Milletvekili Yayman, MİT operasyonlarına HDP ve CHP’nin karşı çıktığını belirterek, CHP’nin de HDP ile birlikte hareket ettiğini, İYİ Parti’nin de buna ses çıkartmadığını belirtti.

Yayman yaptığı açıklamada; “Bugün bir şehidimiz var. Selahattin Taşkın’a Allah’tan rahmet diliyorum. Pençe-Kilit operasyonları çok önemli. Bu operasyonlar ülkemizin bölgede kilit rol oynaması açısından önemli. HDP de bu operasyonlardan rahatsız. Sırtlarını Kandil’e dayadıkları için mecliste sürekli harekat karşıtı konuşmalar yapıyorlar. Onlar ve ortakları olan CHP birlikte hareket ediyor. CHP, HDP’nin oyunu almak için her platformda onlara gül atıyor. Bu durum Selahattin Demirtaş ile ilgili açıklamalarda da ortaya çıkıyor. CHP’nin, HDP’nin yedeğine muhtaç olması Türk siyasi tarihi açısından da olumsuz bir durum.

HDP YA TÜRKİYE PARTİSİ OLACAK, YA DA KAPATILACAK

PKK 1978’de kurulduğunda yurtdışında da ofisleri açıldı. Abdullah Öcalan, Murat Karayılan, Cemil Bayık gibi hizipler vardı. 6. sırada da Sofi Nurettin, İzzettin İnan gibi isimler vardı. Bunların öldürülmesi Türk silahlı kuvvetlerinin gücünü gösteriyor. Bu operasyonlar çok önemli. Bu örgütün siyasi uzantısı HDP. Kamuoyundaki algı terörist mecliste. PKK ilk eylemini yaptığından bu yana yapılan mücadeleyi TSK kazandı. İlk defa TSK’nın SİHA ve İHA’larla bölgeyi tarassut etmesi, örgütün mağaradan kafayı çıkartamamasını sağladı. Bunun sayesinde HDP ya Türkiye partisi olacak, legal olacak, ya da HDP’nin kapatılmasına kadar giden bir süreç olacak. Biz PKK’yı dağda yok ediyoruz zaten. Ama mesele PKK’nın siyasi uzantılarının TBMM’de olması. CHP, HDP’ye silahların gölgesinden çıkın demedikçe sorun çözülmez. İYİ Parti’de de sadece Koray Aydın değil Müsavat Dervişoğlu ve Meral Hanım da bu duruma ses çıkarmıyor.

DARBENİN AMACI İÇ SAVAŞ ÇIKARMAKTI

Ben darbe anında Ankara’ya gittim. Yaz olduğu için genel merkezde 7. katta işgal etmek için FETÖ’cüler geldi. Tanklar geldi. İlki Külliye ikincisi AK Parti Genel Merkezi, üçüncüsü de A Haber ve Turkuvaz Medya. Bir diğeri de TRT ve Genelkurmay’dı. Burada şunu görmek lazım. Bu çok açık hain darbe girişiminin amacı Türkiye’yi iç savaşa sürüklemekti. Türkiye işgale açık hale gelecekti. Meral Akşener’in 15 Temmuz’dan önce ben başbakan olacağım sözü var. İç savaşa sürüklendikten sonra taşeron lider kim olursa olsun. Bu milletin Tayyip Erdoğan’a inandığının bir kez daha kanıtıdır. Türk demokrasi tarihinin topyekün direnişidir. İlk defa bu selalar ile milletin meydana çıkması, demokrasiye olan inancı, liderine aidiyetidir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve Meral Akşener’in bu duruma darbe diyememesini milletin takdirine bırakıyorum.

BU GENEL BAŞKAN CHP’YE YAKIŞMIYOR

Eli kanlı örgüte FETÖ diyemiyor, PKK diyemiyor, ama Kandil’de operasyon yapacağım diyor. Buna Anadolu’da “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” derler. Bu CHP’nin bir sınavıdır. Böyle bir başkan CHP’ye yakışmıyor. Ben vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. AK Parti’ye oy vermiyor olabilirler, ancak ülkemizin dış politikasında ortak menfaatine yönelik tavır takınmalılar. Darbe girişimi sırasında Türkiye’nin 81 vilayetinde soağa çıkan isimsiz kahramanlardan, tv kanallarında doğru iş yapan muhabirlere kadar herkese teşekkür ederim. 15 Temmuz’da başarısız oldukları için, 15 Temmuz’u kim yaptırdıysa 6’lı masayı da o kurdurdu” ifadelerini kullandı. Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.