CHP’Lİ İLÇE GÖREVLİLERİ ARSUZ’DA BULUŞTU

CHP’Lİ İLÇE GÖREVLİLERİ ARSUZ’DA BULUŞTU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Arsuz İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen gece, partinin tüm ilçeleri ve kademelerinden katılımla gerçekleşti. CHP´li Belediye Başkanı Asaf Güven, katılımı birlik´ tablosu olarak nitelendirirken, milletvekili Serkan Topal, ihraçlara dikkat çekti. Milletvekili Suzan Şahin ise konuşmasını ‘önce samimiyet ve kucaklama´ vurgusu yaptı. Partinin İl Başkanı Ramiz Parlar da “Bizden siyasi nezaketsizlik bekleyenler içimizde ayrışma-kavga isteyenler boşuna heveslenmesinler” dedi. CHP İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Yılmaz Sarıeroğulları, CHP Hatay Milletvekilleri, Av. Suzan Şahin, Serkan Topal, Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Arsuz CHP Belediye Meclis Üyeleri, geçmiş dönem İl Başkanı Av. Servet Mullaoğlu, İskenderun, Samandağ, Belen, Kırıkhan, Antakya parti ilçe yöneticileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluş temsilcilerinin de katıldığı gece, CHP Arsuz İlçe Başkanı Mahmut Şirin´in açılış konuşması ve ilçe başkanlığının çalışmalarının gösterildiği video gösterimiyle başladı.

GÜVEN: KİMSE UMUTSUZ OLMASIN

Gecede konuşan Belediye Başkanı Asaf Güven, katılım profilini “birlik ve beraberlik” tablosu olarak nitelendirerek, katılımcıları kutlayan ve ‘umutlu yarınlar´ dileğinde bulunan Güven, “Burada, gözümüzün önündeki manzara Arsuzlunun, Arsuzlu ile CHP´nin dayanışmasını, olası bir seçimin CHP´nin iktidarını göstermektedir. Bu birlik ve beraberlik içerisinde kalır isek hiç kimsenin umutsuzluğu olmasın en kısa sürede CHP merkezi iktidardadır ve sizlerle birlikte bu ülkeyi yönetecektir” diye konuştu.

TOPAL İHRAÇLARA DİKKAT ÇEKTİ

68 kuşağının öykülerinin bağımsızlık ve özgürlük taleplerinde birleştiğine ve hikayelerin yarım kalan sürecine işaret eden CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, b şunları ifade etti: “Bu hikayelerin geçmişinde de bugününde de vardı ve gelecekte de CHP olacak. Çünkü CHP ezilenlerin, bu topraklarda özgürce yaşamak isteyenlerin mücadele edenlerin, adaletten yana olan insanların partisidir. Her birimizin yarım kalan hikâyeyi tamamlaması gereken bir zamandayız.” Zaman zaman partiye küsenlerin, partiden ihraç edilmeye çalışılanların da salondaki varlığına işaret eden Topal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben açık ve net söylüyorum; bu yuvada kim olursa olsun ihraç edilmemeli. Bir oy için Ardahan´a, Şirnak´a, Hakkari´ye giderken burada hepimiz birbirimizi sığacağız, kenetleneceğiz, seveceğiz. Yarım kalan hikâyeyi tıpkı Ankara´da, İstanbul´da olduğu gibi Sarayın mazbatasını alıncaya kadar birlikte mücadele edeceğiz.”

ŞAHİN´DEN ‘SAMİMİYET VE KUCAKLAMA´ VURGUSU

19 yıllık AKP iktidarının kaybettirdiklerini paylaştığı konuşmasında enflasyon, ekonomik kriz, develeasyonun sonuçlarını, zamları, yeni yönetim sistemini, yolsuzlukla anılan iktidarı eleştiren CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, TBMM´ye gelen 64 maddelik torba yasanın esnafa, çiftçiye sembolik vergi indirimini getirdiğine, ancak ‘5´li çete´ olarak adlandırılan gruplara 131 kez uygulanan vergi indirimine dikkat çekti. Partinin her kademesi ve sorumluluk alanlarında yer alanların adalet, demokrasi, eşitlik, özgürlük ve refah misyonuna işaret eden Şahin, “Bizim samimiyetimize inanmaları için 83 milyonu da kucaklayacağız diyorsak önce kendimiz adaletli, ahlaklı olduğumuzu, iyilik yapmak istediğimizi, 83 milyonu gerçekten ve samimiyetle kucaklamak için samimiyetle hareket etmek istediğimizi göstermemiz lazım. Kuvayi Milliye ruhuna sahip her bir üyemizin aynı şekilde bunları sahiplenmesi için önce bizim önce ahlaklı, adaletli olmamız, eşitlikçi davranmamız lazım. Bu samimiyeti göstereceğiz ki, kapılarını çaldığımız insanlar bize inansın, güvensin ve oy versinler.”

PARLAR: SORUMLULUĞUMUZU BİLİYORUZ

Katılımcılara ‘büyük Cumhuriyet Halk Partisi ailem´ diye seslenen CHP Hatay İl Başkanı H. Ramiz Parlar, partinin kuruluş-kurtuluştan bugüne misyonuna işaret ederek, “Kimse bizim laik, demokratik Cumhuriyet değerlerimizi yok edemez. Demokrasi, özgürlük, bağımsızlık bizim vazgeçemeyeceğiz değerlerimiz. CHP bu ülkenin umududur, vicdanıdır” diye konuştu.

Partinin temsil ettiği değerlerin hayat bulmasının mevcut iktidardan kurtulmakla, CHP´yi iktidara taşımakla mümkün olacağını ifade eden Parlar, “Bu hedefe ulaşmak için bize düşen Hatay örgütü

olarak tüm üyelerimizle birlikte birbirimize sırt sırta, sımsıkı sarılmaktır. Bizden siyasi nezaketsizlik bekleyenler içimizde ayrışma-kavga isteyenler boşuna heveslenmesinler. Biz erdemli ve tutarlı siyaset yapacağız. Bizi umut gören halkımıza, bize bu partiyi ve vatanı emanet eden atalarımıza layık olacağız. Sorumluluğumuzu biliyoruz; hepimiz ülkenin yoksulunu, işsizini, emeklisini, çiftçisini, gençliğini, kadınlarını yani ülkemizin insanlarını düşünerek hareket edeceğiz. Biz bu ülkeyi yönetmeye hazır partinin üyeleri ve gönül üyeleri olarak pek yakında büyük başarılara imza atacağız. Çok çalışarak, el ele, kol kola, omuz omuza vererek ulaşacağız. Haber:M.Mustafa ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.