GÜZELMANSUR HATAY CHP’Yİ COŞTURUYOR

GÜZELMANSUR HATAY CHP’Yİ COŞTURUYOR

Hatay CHP’nin lokomotifi olarak adlandırılan milletvekili Mehmet Güzelmansur almış olduğu eğitimi dinamik gençliği ile birleştirerek Hatay siyaset tarihine başarılı sayfalar eklemeye devam ediyor. Sadece son bir hafta içerisinde yaptığı ve katıldığı etkinlikleri sıralarsak sanırım yukarıda yaptığımız tespite çok sayıda insan katılır. CHP genel başkan yardımcılarının ve genel sekreterinin yer aldığı ‘’Ekonomi Heyeti’’ içerisinde genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekili Mehmet Güzelmansur’a görev vermiş olması, son derece doğru bir tespittir. Çünkü CHP ekonomi heyetinden oluşan kurmay kadrosunu Mersin, Adana ve Hatay’da Milletvekili Güzelmansur’un yaptığı yönlendirmelerle bu heyet bölgede oldukça verimli çalışmalar yaparak Ankara’ya döndü. Milletvekili Güzelmansur bu üç ilden kurmay heyetinin topladığı bilgileri ve hazırladıkları raporu, özetini az önce Halk TV.de katıldığı canlı yayın programında özetledi. Ve hatta bu programda kurmay heyet üyelerinin bölgemiz ekonomisiyle ilgili yaptıkları tespit ve değerlendirmeleri başarılı bir şekilde özetledi.

     Milletvekili Mehmet Güzelmansur’un Hatay’da yıldızı parlayan bir siyasetçi olduğunu zaten daha önce tespit etmiştik. Bu tespitimizde yanılmadığımızı görüyoruz. Zaten milletvekili Güzelmansur’un siyasi icraatlarını ve katıldığı etkinlikleri yakından takip edenler milletvekili Güzelmansur’un bu performansını zaten alkışlıyor. Siyasetçilerle halk arasında köprü görevi gören biz yerel gazeteciler’de alkışlama görevi duyuyoruz.

     Milletvekili Güzelmansur’un dünya ve Türkiye ekonomisini yakından takip edebilen,Hatay’da önemli siyasetçilerden biridir. Bundan dolayıdır ki; zaman zaman Türkiye ulusal basınının önemli ekonomi yazarları Güzelmansur’un TBMM’de ekonomi üzerine yaptığı konuşmaları köşe yazılarına taşıyor yada gazete sayfalarında önemli bir yer veriyor. Demek ki bu insanlarda iki yıl önce milletvekili seçilen Güzelmansur’un ekonomi bilgisine ciddi bir değer verdiklerini gösteriyor.

     Burada bir gerçeğin altını çizmek istiyoruz. Bugüne kadar Hatay CHP siyasetin de Türkiye ve dünya ekonomisini bu kadar yakından irdeleyen bir milletvekili ne şahit olamadık. Elbette burada CHP genel sekreteri Selin Sayek Böke’nin Hatay Türkiye ve dünya ekonomisi üzerine yaptığı değerlendirmeleri ve hükümete yönelik eleştirilerini elbette saygıyla karşılıyoruz. Selin Sayek Böke’nin dünya bankasında ki deneyimlerini ve gözlemlerini geçtiğimiz günlerde Hatay’lı iş adamları dünyasına yansıtmış ve anlatmış olmasını, Hatay iş dünyasına ciddi bir moral kaynağı oluşturduğuna inanıyoruz.

     CHP ekonomi kurmaylarının bölgemizde yaptıkları istişare toplantılarında yıldız konuşmacı elbette Selin Sayek Böke idi. Ama milletvekili Güzelmansur’un bölgemiz ekonomi sorunları ve bu sorunlardan çıkış yollarını gösteren somut konuşmalarıda gerçekten bölgemiz ekonomi sorunlarına nokta atışı yapan ciddi değerlendirmelerdir.Haber: Ferit LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.