Meşale Gazetesi

DEFNE’YE HASTANE VE FEN LİSESİ

DEFNE’YE HASTANE VE FEN LİSESİ

Belediye Başkanı İbrahim Güzel, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, ihtiyaçları yeniden gündeme taşıdı:

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, ilçesinin devlet hastanesi ile fen lisesi ihtiyacının çok zaruri olduğunu, biran önce bu iki hizmete sahip olması gerektiğini savundu.

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, dün, Vali Rahmi Doğan başkanlığında, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları ile yatırımcı kuruluşların müdürlerinin de katıldığı online toplantıda söz aldı ve ilçesinin devlet hastanesi ile fen lisesi gereksinimini yeniden gündeme taşıdı.

Konuşmasında, İl Milli Eğitim Müdürü’ne hitaben, “Sayın Müdürüm, 154.000 nüfuslu ilçemizde Anadolu Lisesi’ne ihtiyaç var. İlçemizde okuryazar oranı çok yüksek. Bu ihtiyacın acilen karşılanmasını istiyoruz. Gerekirse, belediye olarak arsayı bulur, yine ilçe halkı olarak hayırseverlerin katkısıyla okulumuzu inşa ederiz” açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ise, Bakanlık yatırımına alınma ve hayırsever desteğiyle arsanın da belediyece tedariki sonrası, fen lisesi oluşturulabileceğini bilgisini verdi.

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Vali Rahmi Doğan ve İl Sağlık Müdürü’nün dikkatine sunmak üzere, 7 Ağustos 2020 tarihli başvurularında, ilçeye devlet hastanesi istediklerini hatırlatarak, devlet hastanesi isteklerini yineledi. Sağlık Müdürü de cevaben, “Bakanlığımızın 2021 yılı yatırım programı henüz belli değil. Yatırım programına alınmışsa, gereği yapılabilir. Değilse, programa alınması için yeniden teklifte bulunuruz” cevabını verdi.

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, fen lisesiyle ilgili şu kısa paylaşımı yaptı:

“Defne ilçemiz, okuma oranı yüksek, başarılı gençler yetiştiren bir ilçedir. İlçemizde Fen Lisesi bulunmaması, gençlerimizin hak ettiği kaliteli eğitimi alamamasına sebep olmaktadır. Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan’ın öncülüğünde düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda, Defne ilçemize fen lisesi yapılması isteğimizi yineledik. Bu proje için, halkımız ile birlikte gerekli desteği sağlamaya hazırız. Gençlerimizin geleceği için, Defne ilçemize fen lisesi kazandırmak istiyoruz.”

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, ilçesine devlet hastanesi yapımı ile ilgili olarak da şu paylaşımı yaptı:

“Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan’ın öncülüğünde düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda, 154.000 nüfuslu ilçemizin öncelikli ihtiyacı olan devlet hastanesi ile ilgili son durumu sorduk. Defne Belediyesi olarak, Devlet Hastanesi yapılması için gerekli her türlü desteği vermeye hazırız. Defne ilçesine devlet hastanesi kazandırmak istiyoruz.” Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.