DEPREMİ UNUTTURMAMAK İÇİN SAHNEDELER
Hatay’da bir arada yaşama kültürünün sahnede vücut bulmuş hali olan Antakya Medeniyetler Korosu 5 Şubat tarihine kadar dünyanın ve ülkemizin bir çok yerinde sahne aldığı konserlerde verdiği barış mesajları ile biliniyordu. Hepimizin en acı biçimde yaşadığı asrın felaketi sonrası 8 saat enkaz altında kalan şefleri Yılmaz Özfırat önderliğinde kısa sürede toparlanan koro deprem konusunda farkındalık yaratmak adına Tv programları ve sahnelere çıkmaya başladı. Başarılı oldular mı? Hem de fazlası ile diyebilirim buna..
Şimdilerde ise Antakya Medeniyetler Korosu depremi, depremzedeleri unutturmamak adına sahne alıyor yol durak bilmeden. Her daim gurur duyduğum koromuzun üyesi olarak birkaç gün önce gerçekleşen Gaziantep ve Kayseri Develi ilçesinde konserlerde bende sahne aldım. Başta Yılmaz hocamın, Seyircilerin, Orkestra ve koro üyelerinin gözyaşlarına şahit oldum. Ha bende ağladım böyle bir ortamda ağlamamak ne mümkün.
Yılmaz Özfırat’ın deprem ile ilgili yaşadıklarını anlatırken titreyen ses tonu hala yüreğinde devam eden yangının en büyük göstergesi bence. O evinde olduğu gibi 200 kişiden oluşan bir koronun da büyüğü idi .Kendisi 8 saat enkaz altında kalmış ama daha da kötüsü birbirinden pırlanta 7 koro üyesini kaybetmişti. O gün başlayan yürek yangını hiç sönmedi ve asla da sönmeyecek. En yakınında olan biri olarak bunu çok iyi gözlemliyorum.
Seyirci görmüyor ama biz çok iyi görüyoruz Yılmaz hocamızı her yönettiği şarkıda koro üyesi şehitler Mehmet Özdemir, Gizem Doğru, Fatma Çevik, Pınar Aksoy, Ahmet Fehmi Ayaz, Müge Mimaroğlu (eşi ve iki yaşındaki oğluyla birlikte) ve Hakan Samsunlu ile Depremde Adıyaman’da Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nin kız ve erkek voleybol takımı oyuncularının tamamı,Teknik heyet ve yöneticileri, Depremde hayatını kaybeden ve depremin kalıcı yaralar bıraktığı yüzbinler gözündeki yaşlarda gösteriyor kendini.
Neşesine her daim hayran kaldığım bu adam artık gülmüyor ve sadece depremzedeler için kuruyor cümlelerini. Depremzedeleri asla unutmayın unutturmayın diyor üst perdeden ve onlara asla acıyarak bakmayın diyor. Çünkü onlarında sizler gibi her şeyleri vardı ta ki 04.17 saatine kadar. Bir depremzede görürseniz ona sarılın hiç sormadan bir çorba ikram edin üstüne başına bir giysi alın diyor titrek ses tonu ile. İlk andan itibaren depremzedeler için yaptıkları çalışmalar ile bilinen Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ın teşekkür için sahneye geldiğinde “ben sizin sözünüzü yerine getirmek istiyorum bir depremzedeye sarılmak istiyorum” cümlesi ile Yılmaz Özfırat’a sarıldığı an tüm salonun ayağa kalkarak gözyaşları eşliğinde alkışlamalarını büyük bir duygu yoğunluğu içerisinde yaşayan biri olarak Antakya Medeniyetler Korosunu yürekten kutluyorum.
Teşekkürler Antakya Medeniyetler Korosu…
Teşekkürler Yılmaz Özfırat… Talip Köleoğlu