DEPREMİN YAŞATTIKLARINI SANATI İLE UNUTMAYA ÇALIŞIYOR

DEPREMİN YAŞATTIKLARINI SANATI İLE UNUTMAYA ÇALIŞIYOR

6 Şubat depremi hiç şüphesiz hepimizde derin yaralar oluşturdu.Yaşanan felakaete nerdeyse bir yıl oldu ve ülkemizin her bir tarafına dağılmış olan depremzedelerin acıları hala ilk günkü gibi sıcak.Hal böyle olunca depremin yaşattıklarını bir nebzede olsa unutturacak,motive edecek aktiviteler ile uğraşan depremzedeler göze çarpmaya başladı. İşte olnalrdan bir tanesi Itır Kantarci .Asrın felaketi öncesi Antakya’da kendi işi ile uğraşmasının yanında tiyatrolarda rol alan ve sosyal sorumluluk projelerinde bulunan bir isim.6 Şubat depremi sonrası zorunlu olarak yerleştiği Mersin’de Halk Eğitim Merkezine giderek Taş ve Ahşap boyama kursuna katılan Itır Kantarcı yaptığı eserler ile görenleri hayran bırakıyor adeta.Depremin yaşattıklarını unutabilmek ,biraz olsun moral bulmak  ve motive olmak adına başladığı kursta ortaya koyduğu performansı ile hocalarının takdirini kazanan Itır Kantarcı aynı zamanda usta öğretici olma yolunda da emin adımlar ile ilerliyor.

Yaptığı birbirinden güzel eserler ile büyük beğeni toplayan ve diğer depremzedelere de rol model olan Itır Kantarcı yaptığı açıklamasında:” Asrın felaketi adı altında yaşadığımız nice kayıplar verdiğimiz 6 şubat depremi bizde derin izler bıraktı. Depremin ilk günlerinden itibaren Antakya’mızı  bırakmanın hüznüyle Mersine yerleştik. Bu süreç içerisinde kendimi motive amaçlı eğitimlere verme isteğim doğdu. Mersin Yenişehir halk eğitim merkezi kurslarına katılarak taş boyama ahşap boyama bölümlerini başarıyla gerçekleştirdim. Bu heyecanı paylaşmanın gururunu yaşadım.

Bu süreç beni usta öğretici statüsüne yükseltti. Sevgili hocalarımın desteği yakın ilgisi beni mutlu etti. Umut her zaman vardır. Ayakta durmak biz güçlü kadınların hedefi olmalıdır. Yaptığım işlerin ileriki zamanlarda çevremizdeki insanlara faydalı olacağına inanıyorum.Diğer depremzede dostlarıma da bu gibi kurslara katılmaları konusunda tavsiyede bulunmak isterim.Usta eğitici olduktan sonra bende açacağım kurslarda depremzede dostlarımıza eğitimler vermeyi planlıyorum. İlk günden itibaren bana büyük destek olan kıymetli hocalarıma ve kursiyer arkadaşlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.