HATAY’IN EN BÜYÜK SORUNU:BECERİKSİZ YÖNETİMLER

HATAY’IN EN BÜYÜK SORUNU:BECERİKSİZ YÖNETİMLER

Hatay’ın başta Defne ve Samandağ ilçeleri olmak üzere hemen hemen tüm ilçeleri, yağmur kaynaklı sel sorunundan nasibini aldı. Ancak, bozuk yollar nedeniyle cezayı yine vatandaşlar çekiyor. Defne’ye bağlı Çekmece Mahallesi’nde vatandaşlar, 383 ve 385. Sokaklarda oluşan selden dolayı evlerine girip çıkmakta zorlandı. Yetkililere isyan eden vatandaşlar ise yıllardır aynı sorunun yaşanmasına rağmen Defne Belediyesi’nin hiç önlem almadıklarını kaydettiler.

HBB YETKİLİLERİ UYUYOR

Hatay’ın Antakya ilçesinde dağ bandından taşan suları Uzun Çarşı’ya ulaşmadan bertaraf etme konusunda yetkili olan HBB, yıllardır yaşanan sorunu izlemekle yetiniyor. HBB Fen İşleri Dairesi ve HATSU’nun, vatandaşların hiçbir çağrısına cevap vermemesi nedeniyle mağdur durumda olan vatandaşlar ise çareyi evlerini basan suları kovalarla boşaltmakta buldu. Saatlerce aranmaya rağmen çağrılara cevap verilmemesine isyan eden vatandaşlar, HBB yönetimine isyan ederken, artık bu görüntülerin son bulmasını ve altyapının tamamlanmasını istediler.

SAMANDAĞLI VATANDAŞ HEM GÜLDÜRDÜ, HEM DÜŞÜNDÜRDÜ

Samandağ Atatürk Mahallesi Sümbül Sokak’ta semt pazarı kurulan bölgede, yağmur suları, tahliye kanalı olmaması nedeniyle yol ve kaldırımda göllendi. Araçların seyri riskli olurken, yayalar ise yolu bütünüyle kullanamaz oldu. Yolda biriken yağmur suyunun yüksekliği yer yer 25-30 cm’ye kadar ulaştı. Olayı yorumlayan bölge halkı, Samandağ ilçesinin, hem Büyükşehir Belediyesi hem de İlçe Belediyesi tarafından alması gereken hizmetleri alamadığı görüşünde. Gökhan Karaağaç adlı bir bölge sakini gencin şu yorumu ise ilginçti: “Benim, denize sıfır ev hayalim vardı. Şimdi gerçek oldu! Teşekkürler Lütfü Amca!”Haber:M.Mustafa ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.