DEPREMZEDE SEÇMENLER İÇİN ASKIDA BİLET KAMPANYASI!

DEPREMZEDE SEÇMENLER İÇİN ASKIDA BİLET KAMPANYASI!

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından başka şehirlere taşınan depremzedelerin, ikamet kayıtlarının olduğu şehirlere dönebilmesi ve oy kullanabilmesi için ‘askıda bilet’ kampanyası başlatıldı. Bilet fiyatlarının enflasyon nedeniyle çok artması üzerine başlatılan kampanyanın destekçileri arasında Oy ve Ötesi, Türkiye Tanıtım Vakfı, Türkiye Gönüllüleri, Eşitlik ve Dayanışma Derneği ve İhtiyaç Haritası yer alıyor.

Gönüllüler depremzedelerin rahat bir şekilde ulaşabilmesi için askıdabilet.com sitesi oluşturdu. İnternet sitesinde şu açıklamaya yer verildi: “Askıda bilet bağımsız gönüllülerden oluşan bir sivil inisiyatifler bütünüdür. Herhangi bir kuruma bağlı değildir. Web sitesinden oluşan bir destek platformudur. Kahramanmaraş merkezli Şubat 2023 depremlerini takip eden süreçte, Yüksek Seçim Kurulu kararıyla, depremden etkilenen illerdeki seçmenlerin 17 Mart 2023 tarihine kadar oy kullanacakları adresle ilgili bildirimde bulunmaları talep edildi. 20 Mart 2023 ile 2 Nisan 2023 tarihleri arasında itiraz yolu ile düzeltme imkanı tanındı. “Askıda Bilet” platformunun amacı, sözü geçen süre zarfında adres kaydı deprem bölgesinde bulunan ve adres bildiriminde değişiklik yapamayan seçmenlerin, 14 Mayıs 2023 Seçimlerinde oy verme hakkından faydalanabilmesini kolaylaştırmaktır. Bu amaç doğrultusunda, adres kaydı deprem bölgesinde bulunan ve seçmen kimliği teyit edilen seçmenlere, oy kullanacakları şehre ulaşım için bedelsiz olarak bilet sağlanacaktır.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.