DERİCİ ESNAFIMIZIN ESKİ GÜÇLERİNE KAVUŞMASI İÇİN MÜCADELE ETMELİYİZ

DERİCİ ESNAFIMIZIN ESKİ GÜÇLERİNE KAVUŞMASI İÇİN MÜCADELE ETMELİYİZ

Hatay’ın en köklü sektörlerinden biri olan Tabakhane (Derici) esnafın zor günler geçirdiğini vurgulayan MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı Derici esnafımızın bu sesine kulak verip onların tekrardan eski güçlerine kavuşması için mücadele etmeliyiz dedi.

TABAKANE TESİSİ” İÇİN SANAYİ BAKANLIĞIMIZIN DESTEKLERİNİ BEKLEMEKTEYİZ
Hatay’da 70’in üzerinde derici esnafı ile üretim yapan 1000’in üzerinde insana ekmek kapısı olan dericilik sektörü bugünlerde 8 işletme ve 100 çalışanı ile ayakta kalma mücadelesi vermekte olduğunu belirten MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı’’ Bir zamanlar Hatay’da faaliyet gösteren Ayakabıcı esnafımızın deri ihtiyacının neredeyse %80’ini tek başına karşılayan esnafımızın bugün için bu ihtiyacın ancak %10’unu karşılamaktadır. Eskiyen teknolojiyi yenilemek ve sektörü tekrar ayağa kaldırmak için Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği ve Ayakkabıcılar Odasının birlikte hazırladığı “Tabakane Tesisi” için Sanayi Bakanlığımızın desteklerini beklemekteyiz’’ dedi. Haber Merkezi



ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.