DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİNDEN “SU DESTEĞİ”

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİNDEN “SU DESTEĞİ”

Kahramanmaraş merkezli depremlerin neden olduğu büyük yıkımların ardından, Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından Malatya, Adıyaman ve Hatay’da kurulan 7 su arıtma ünitesi ile günlük yaklaşık 100 bin depremzedenin içme suyu ihtiyacı karşılanıyor. Üniversite aynı zamanda konteyner kentlerde sağlık taraması yaparak çölyak hastaları için özel ürünler üretiyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin Malatya, Adıyaman ve Hatay’da yarattığı acil içme suyu ihtiyacına Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından sağlanan çözümler, bölgedeki depremzedelerin hayatını kolaylaştırıyor. Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, deprem bölgesindeki Teknokent Konteyner Kenti’ni ziyaret ederek, üniversitenin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, bölgedeki depremin ardından üniversitenin arama kurtarma faaliyetlerine katıldığını ve konteyner üretimi ile barınma ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Hotar, Malatya, Elbistan ve Kırıkhan’da bulunan konteynerlerin yanı sıra su arıtma üniteleriyle de içme suyu sorununa çözüm sunduklarını belirtti.
Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde 18 konteynerlik bir çarşı kurduklarını açıklayan Hotar, Malatya’da bilim sınıfı, eğlence ve çocuklar için oyun konteynerlerinin yanı sıra su arıtma üniteleri bulunduğunu söyledi. Üniversite tarafından geliştirilen su arıtma ünitelerinin, kaynağında zarar görmüş suları içilebilir hale getirerek depremzedelere temiz içme suyu sağladığını vurgulayan Hotar, Adıyaman’a kurulan 150 tonluk su arıtma ünitesinin de bölgedeki su ihtiyacını karşıladığını dile getirdi.
Hotar, mühendislik fakültelerinin hızlı çalışması sayesinde şu anda bölgede 7 su arıtma ünitesinin faaliyette olduğunu ve günlük 100 bin nüfusun içme suyu ihtiyacının karşılandığını belirtti. Ayrıca, konteyner kentte sağlık taraması yapan hemşirelik fakültelerinin de çeşitli sağlık hizmetleri sunduğunu ve özellikle çölyak hastaları için glutensiz ürünler ürettiklerini açıkladı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.