DÖNMEZ: EL ELE VERİRSEK TÜM YÜKÜ KALDIRIRIZ

DÖNMEZ: EL ELE VERİRSEK TÜM YÜKÜ KALDIRIRIZ

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, son 15 gün içerisinde, Gaziantep, Kayseri, Konya Büyükşehir ve İskenderun Belediyesi ekiplerinin şehrimizde yaptığı alt yapı çalışmaları hakkında düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyunu bilgilendirdi.

Başkan Dönmez Doğan Restaurant’ta Gaziantep, Kayseri, Konya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile birlikte yaptığı açıklamada öncelikli olarak Deprem nedeni ile İskenderun’un alt yapısı çöktüğü iddialarının büyük bir hikaye olduğuna vurgu yaptı.

GEÇMİŞ HBB YÖNETİMİ İSKENDERUN’A HİÇBİR ŞEY YAPMADI

REKLAM ALANI

Mehmet Dönmez “HATSU ekiplerinin İskenderun’da Deprem sonrası alt yapının tamamen çöktüğü ve alt yapının düzeltilmesi için Devletin elinden geleni yapması yönündeki söylemlerinden yola çıkarak Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Öntürk ile toplantı yaptık ve memleketi acil çözüm önerileri ile hızlıca İskenderun’u lağımdan kurtarmak için bir fikir birliği ile başlangıç yaptık. Gaziantep, Kayseri, Konya Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile yaptığımız saha çalışmalarında Hatay Büyükşehir Belediyesini geçtiğimiz 10 yıl yöneten Lütfü Savaş başkanlığındaki ekibin, İskenderun’un alt yapısının bakımına dair 10 yıllık süre zarfında hiç bir çalışmanın yapılmadığını ve kent genelindeki kanalizasyon ve atık su kanallarının tamamen tıkalı olduğunu gördük. Bu bir iddia değil Gaziantep, Kayseri ve Konya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin ve İskenderun Belediyesi ekiplerinin tespitidir. Şehir merkezindeki pek çok noktada, 10 yıl boyunca bakım yapılmadığı için tıkanan kanalizasyon şebekesi nedeniyle, lağım suları evlerin bodrumlarını doldurup, yollara sızmaya başlamıştı. Üç Büyükşehir belediyesinin ekipleri, günde 17-18 saat çalışarak tıkalı olan kanalları açıp, gerekli onarımları yaptılar İskenderun Belediyesinden işi bilen arkadaşlarımız da aynı gayretle bu çalışmalara katıldılar ve bu kahramanlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. 15 gün içerisinde 13 km uzunluğunda kanalizasyon şebekesinin temizliği yapıldı. Eğer her yıl periyodik olarak bu kanalların temizliği yapılmış olsaydı, bu sorunları hiç yaşamazdık” ifadelerini kullandı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.