DÜNYA TÜTÜNSÜZ GÜNÜ KUTLANDI

DÜNYA TÜTÜNSÜZ GÜNÜ KUTLANDI

DÜNYA TÜTÜNSÜZ GÜNÜ KUTLANDI

Antakya şehir merkezinde 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü etkinlikleri çerçevesinde Hatay İl Sağlık Müdürlüğü önderliğinde Atatürk Caddesinde yürüyüş düzenlendi. Atatürk Anıtı önünde başlayan yürüyüş 15 Temmuz Milli İrade Parkı’nda son buldu.Olaysız geçen yürüyüşte sigaranın ve nikotinin zararlarına dikkat çekilirken Hatay İl Sağlık Müdür Vekili Ümit Mutlu Tiryaki farkındalık yürüyüşü sonunda 15 Temmuz Milli İrade Parkı’nda katılımcılara açıklamalarda bulundu. Hatay Yeşilay Şube Başkanı Hidayet Şişkin’inde katıldığı farkındalık yürüyüşüne öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

DÜNYA TÜTÜNSÜZ GÜNÜ

Yürüyüş sonunda konuşan Tiryaki Hatay’da toplam 7 adet sigara bırakma polikiniği olduğunun altını çizerken; “Tüm Dünyada tütün tüketiminin ve tütün dumanına maruz kalmanın yol açtığı sağlık, sosyal, çevresel ve ekonomik sorunlara karşı yürütülen mücadele kapsamında her yıl 31 Mayıs günü “Dünya Tütünsüz Günü” olarak kutlanıyor. Tütün kontrolündeki amaç; özellikle çocuklar ve gençler başta olmak üzere tütün tüketimine başlamayı önlemek ve başkasının tükettiği sigara dumanından dolayı pasif ekilemini ortadan kaldırmaktır”

İRADE İLE İLGİSİ YOK

“Bir Bağımlılık olan sigara içiminden kurtulmak için bireysel çabalar çok değerlidir. Ancak bir hastalık olarak kabul edilen bu davranıştan kurtulabilmek için sağlık çalışanlarının desteğine de ihtiyaç duyulabilmektedir. Bugün tüm dünya ülkelerinde sigarayı bırakmada “Sigara bırakma polikinikleri” etkinliği kabul görmektedir. Sigarayı bırakma polikiniklerine başvuran kişilerde sigara bırakma oranı, kendi kendine sigarayı bırakmaya çalışanlardan daha yüksektir.  Sigara ile tek başına mücadele etmek zor olabilir, çünkü bu bir bağımlılıktır ve irade ile ilgisi yoktur”

TEDAVİ DE İLAÇLAR ÜCRETSİZ

“İlimizde toplam yedi adet sigara bırakma polikiniği bulunmakta olup, polikiniklerimiz Antakya, İskenderun, Kırıkhan, Dörtyol ve Arsuz ilçelerimizde faaliyet göstermektedir. Sigara bırakma polikinikleri randevu alınarak veya 171 Alo Sigara Bırakma Hattı’nı arayarak sigara bırakmak için ilk adım kolaylıkla atılabilir. Tedavi sürecinde kullanılan ilaçlar için hastalarımızdan para talebinde bulunmuyoruz” diyerek sigara zararlarının azaltılması için çalışmaya devam edeceklerini aktardı.

HABER: CANSU DİLEK

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.