ENDER TÜRLER MİLLEYHA SULAK ALANINDA BULUŞUYOR!

ENDER TÜRLER MİLLEYHA SULAK ALANINDA BULUŞUYOR!

Samandağ ilçesinde bulunan ve koruma altına alınan Milleyha Sulak Alanı, kuşların göç yollarındaki duraklarından biri olarak biliniyor.

Ender türlere ev sahipliği yapan bölge, rengarenk ve çeşit çeşit kuşlarla görenleri mest ediyor.

Türkiye’nin en güneyinde bulunan Hatay, kuşların göç yollarındaki duraklarından. Samandağ ilçesinde bulunan ve “Mahalli Öneme Haiz Sulak Alan” olarak tescil edilen Milleyha Sulak Alanı, Türkiye’de ender görülen kuş türlerine de ev sahipliği yapıyor. Bölgede görülen ve objektiflere yansıyan kuşların güzelliği mest ediyor.

REKLAM ALANI

Kentteki Mileyha Sulak Alanı, Subaşı ve Reyhanlı Barajı, kuş türü zenginliği ve doğal güzellikleriyle çok sayıda kuş gözlemcisi ve doğa fotoğrafçısının ilgisini çekiyor. Alanda bulunan kuş türleri görenleri hayran bırakıyor.

Bölgenin kuş cenneti olduğunu aktaran bölge halkı, “Alan, göç rotası üzerinde ötücüler, yırtıcılar, süzülen göçmen kuşlar, deniz ve okyanus kuşları açısından önemli bir merkez. Mileyha Sulak Alanı, yaklaşık 14 kilometrelik bir sahil şeridine yakın konumda bulunuyor ve doğal güzelliklerinin yanı sıra göçmen kuşlara barınma ve dinlenme imkânı sunuyor. Türkiye’nin önemli kuş göç güzergahlarından biri olan Mileyha, birçok kuş türü için yaşam alanı oluşturuyor. Sulak alanın, Türkiye’de ilk defa görülerek kayıt altına alınan birçok kuş türüne ev sahipliği yaptığı belirtiliyor. İlk başlarda avcılık faaliyetinden dolayı istemediğimiz görüntüler vardı, kuşlar çok korkuyordu. Şu an ava kapatıldıktan sonra kuş türünde artışlar olmaya başladı. Buraya çöp ve moloz dökülmemesi gerekiyor. Burası daha çok korunmalı” dediler. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.