ÇİNÇİN HATAY’A GASTRONOMİ LİSESİ İSTEDİ

ÇİNÇİN HATAY’A GASTRONOMİ LİSESİ İSTEDİ

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, kente gastronomi lisesi kazandırılması adına başvuruda bulundu. Çinçin, Hatay lezzetlerinin gelecek nesillere aktarılması, gençlere meslek kazandırılması amacıyla Antakya Fevzi Çakmak Ortaokulu’nun Gastronomi Lisesine uygun bir şekilde düzenlenmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yardım talebinde bulundu. Başkan Çinçin açıklamasında; “Antakya tarihi kultürü coğrafyası habitatı ile dünyada eşsiz bir konuma sahiptir. Antakya halkı da asırlar boyu bu eşsizliği çok iyi değerlendirmiş ve tarihini birikimini kültürüne, kültürünü yaşantısına yansıtmıştır. Coğrafyasının cömertliği sayesinde topraklarında yetişen, otundan meyvesine, bitkisinden yaprağına her şeyi ama her şeyi mutfağında bir lezzete dönüştürmeyi başarmıştır.

GENÇLERİMİZE İŞ İMKANI DA KAZANDIRILMIŞ OLACAKTIR

Bu nedenledir ki Antakya Mutfağı acısıyla, tatlısı tuzlusuyla, etlisi hamurlusuyla, otlusu sulusuyla cok geniş bir sofraya sahiptir. Günümüz dünyasında toplumların teknolojik gelişmenin de etkisi ile daha hızlı bir yaşam sürmesi, hızlı tüketme alışkanlığını da beraberinde getirmiştir. Hızlı tüketim de yüzyılların deneyimi ile ortaya çıkan geleneksel lezzetlerin ötelenmesine, yapılmamasına, talep edilmemesine en sonunda da unutulmasına sebep olmaktadır. Taşıdığı misyonu gerek coğrafi işaretler alarak ve gerekse de kadınlarının üretimine destek verip Antakya mutfağına sahip çıkarak Antakya mutfağını yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak ve Hatay turizmine katkı sağlamak için Antakya Gastronomi Lisesi’nin kurulması ve Gastronomi Lisesi’nde yetişecek gençlerimiz lezzetlerimizi ilmi ile ehlinden öğrenme fırsatı bulacaklarını, öğrendikleri ile hem meslek sahibi olacak hem de farklı sehirlerde ve farklı ülkelerde çalışarak Antakya Mutfağını bir dünya mutfağı haline getirebilecekleri kanaatindeyiz. Bir tanesi uygulama sınıfı olmak üzere en az 9 derslikli olması gereken lisenin, eski bir Antakya evi veya şu an Hatay Valiliğine tahsis edilmiş atıl durumdaki Fevzi Cakmak Ortaokulu’nun Gastronomi Lisesine uygun bir şekilde düzenlenmesi hususunda yardımlarınızı önemle arz ederim” ifadelerini kullandı. Haber:Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.