15 TEMMUZ DESTANI COŞKU İLE KUTLANDI

15 TEMMUZ DESTANI COŞKU İLE KUTLANDI

15 Temmuz da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından düzenlenen hain darbe girişimine karşı Türk milletinin tek yürek olarak yazdığı “15 Temmuz Destanı”nın 4. Yılında Hatay Valiliği tarafından program düzenlendi.

Köprü başında gerçekleşen 15 Temmuz programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Program, 15 Temmuz gecesine ait fotoğrafların ve videoların yer aldığı slayt gösterinin ardından Cumhurbaşkanlığına bağlanılarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayın konuşması ile devam etti. Programda Mehteran takımının konseri ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Antakya Devlet Konservatuvarı müzik grubunun konserleri ile vatandaşlara müzik ziyafeti sunuldu. Hatay Müftüsü Ömer Faruk Bilgili’nin duaları ile katıldığı programa, İl Müftülük korosu ilahi dinletileri ile yer aldı.

“15 Temmuz’da Milletimiz Ders Verdi”

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik programında konuşma yapan Hatay Valisi Rahmi Doğan: “Bin yıldır bu topraklarda yaşayan bir milletin evlatlarıyız. Sultan Alparslan’ın Fethi ile başlayan Anadolu maceramız çok çetrefilli geçse de bu topraklarda kalıcı olduğumuz perçinlenmiştir. Bin yıllık tarih içerisinde çok çetin mücadele ve savaşlar ile karşı karşıya kaldık. Bu milletin evlatları savaşın en şiddetlisini meydan muharebelerinde göğüs göğüse yaptı ve nice zaferlerle meydanlardan çıktı. Ancak bu topraklarda hiçbir zaman görmediğimiz bir ihaneti 15 Temmuz 2016’da gördük. Bu çok kahpe bir örnekti. Bu milletin silahlarıyla, toplarıyla üstümüze gelenler, bu milletin içinde yetişen, bu milletin ekmeği ile beslenen kişilerdi. Bizimle birlikte bu topraklarda yaşasalar da başkalarının kılıcını çekip üzerimize yürüdüler. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde meydanlara çıkan halkımız, 15 Temmuz’da bunlara gerekli dersi verdi.”

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, içerisindeki Fetö artıklarından kurtulduğu için daha güçlü olacağını belirten Vali Doğan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin büyük bir mücadele içerisinde olduğunu vurguladı. Daha güçlü bir Türkiye için çok çalışmak ve üretmenin gerekli olduğunu belirten Rahmi Doğan, “Özellikle gençlerimizi milli ve manevi duygularla yetiştirmemiz,elimizden gelen her türlü imkan ile desteklememiz gerekiyor. Evlatlarımız bizim her şeyimiz, geleceğimizin teminatıdır. Sevgili hemşerilerim ben milli iradenin tecelli ettiği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününüzü kutluyorum. Bu vatan için gözünü kırpmadan şehit olan vatan evlatlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimizi şükranla yad ediyor, hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Bu akşam bu meydana geldiğiniz için hepinizi şükranlarımla selamlıyorum.” açıklamalarında bulundu.

“İstiklalimizi Ve İstikbalimizi Teslim Almak İstediler”

Programda konuşma yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 15 Temmuz gecesinin milletimiz için destansı bir öneme sahip olduğunu belirtti.Savaş:” Dört yıl önce yıllarca devletimizin bütün imkanlarını kullanıp içimize sızan ve milletimizin manevi dünyasını sömürerek milletimizi kandıran insanlar,15 Temmuz günü darbe girişiminde bulunmuşlardır. Darbe girişimi ile Meclisimize , Türk Ordusuna, demokrasimize ihanet etmişlerdir. Milletimizin hayallerini, duygularını, istiklalini ve istikbalini teslim almak istemişlerdir.Ancak unuttukları bir şey vardır. O da, Türk milleti Kuran-ı Kerimden ve Peygamber Efendimiz(sav)’in sünnetlerinden feyz almayı kendine farz bilmiştir. Çanakkale’de, Malazgirt’te, son olarak da İstiklal Savaşında birçok annemiz ve babamız kahraman olmuş, Anadoluyu yurt olarak benimsemiş, ve böyle kalması için mücadele etmiştir. Başta Mustafa Kemal Atatürk, Kara Fatma, Nene Hatun,Hasan Tahsin gibi bir çok milli kahramanı bu coğrafya çıkarmıştır. 15 Temmuz’da kalkışmada bulunup değerlerimizi teslim almaya çalışan darbecilere karşı milletimizin milli ve manevi duyguları en üst seviyeye çıkmıştır. Ecdatlarından almış oldukları milli ve manevi duygularla darbecilere karşı mücadele etmişlerdir. Onları geldikleri yere göndermişlerdir. İsteriz ki bundan sonraki süreç içerisinde devletimiz, milletimiz bu gibi insanların hilelerine maruz kalmasınlar. Bu gibi günlerin bir daha yaşanmamasını diliyorum.” diyerek konuşmalarına son verdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik günü anma programına, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya Belediye Başkanı İzzetin Yılmaz, Akparti Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, ilçe kaymakamları, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katılım gösterdi.Medeniyetler korosunun konserinin ardından tüm camilerde okunan sela ile 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik günü anma programı sona erdi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.