ESKİ HATAYSPORLU TAKIMINI UÇURUYOR

ESKİ HATAYSPORLU TAKIMINI UÇURUYOR

Hatayspor’un dünya futboluna son armağanı olan Faslı forvet Ayoub el Kaabi transfer olduğu Yunanistan takımı Olympiakos’u golleriyle sırtlamaya devam ediyor.

Yunanistan ekiplerinden Olympiakos forması giyen golcü oyuncu Ayoub El Kaabi, gösterdiği performansla sezona damga vurmaya devam ediyor. Eski Hataysporlu El Kaabi attığı gollerle istatistikleri altüst etti. Yunan ekibinin forvet El Kaabi, gösterdiği golcü performansıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz sezonlarda Hatayspor forması giyen Ayoub El Kaabi, bu sezon toplamda 36 maça çıkarken 25 kez fileleri havalandırdı.

TAKIMININ EN GOLCÜSÜ OLDU

Yunan ekibinin en golcü futbolcusu olan Ayoub El Kaabi, kariyerinin en iyi sezonlarından birini yaşıyor. 2021-2022 ve 2022-2023 sezonlarında Hatayspor forması da giyen El Kaabi, bu sezon attığı gollerle takımına önemli katkı sağladı. Faslı futbolcu, Yunanistan Ligi’nde çıktığı 22 maçta 15 gol kaydederken, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde de 5’er gollük katkı sağladı. 30 yaşındaki futbolcu, Avrupa kupalarındaki son 4 maçta da rakip fileleri havalandırmayı başardı. Takımda Daniel Podence 12, Kostas Fortunis de 10 gole imza attı. Kadrosunda tecrübeli forvet Stevan Jovetic’i de bulunduran Yunan ekibinde, bir dönem Giresunspor forması giyen Chiquinho da yer alıyor. Şampiyon hoca Mendilibar. Faslı futbolcu, kariyeri boyunca toplam 182 resmi maçta forma giydi. Ayoub El Kaabi, söz konusu maçlarda 94 kez gol atarken, 18 kez de asist performansı sergiledi. 30 yaşındaki futbolcu, 2 sezon boyunca Hatayspor forması giymişti. Forvet ve kanat pozisyonlarında da görev alabilen 29 yaşındaki El Kaabi, oynadığı etkili futbolla, Hatayspor’un en önemli silahlarından biri haline gelmişti. Tecrübeli santrfor, bu sezon Akdeniz ekibinde boy gösterdiği 21 karşılaşmada 8 gol, 2 asist katkısıyla takımının en önemli kozlarından biri olmayı başarmıştı.

FENERBAHÇE’NİN KORKULU RÜYASI OLACAK

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finalinde Yunan ekibi Olympiakos ile eşleşti. Kanarya’nın tek hedefi Atina’daki Ayasofya Stadı’nda kupayı kaldırmak. Sarı-Lacivertlier’in rakibinde bu sezon 25 golle takımın skor yükünü sırtlayan El Kaabi dikkat çekiyor. Konferans Ligi’nde Maccabi Tel Aviv’i eleyerek çeyrek finale yükselen Olympiakos, Yunan liginde ise play-off’ta şampiyonluk mücadelesi veriyor. Normal sezonu 57 puanla üçüncü bitiren Pire ekibi, şampiyonluk turunda ise ilk maçını Fatih Terim’in yönettiği Panathinaikos’a 3-1 kaybetti. Takım değeri 110 milyon Euro olan Kırmızı-Beyazlılar’ın hücumda en etkili silahları Kostas Fortunis ile Ayoub El Kaabi. Orta sahada Masouras ile Camara öne çıkan isimler. Jose Luis Mendilibar’ın çalıştırdığı ve maçlarını 33 bin kişilik Karaiskakis Stadı’nda oynayan Olympiakos’ta 25 golle takımın skor yükünü El Kaabi çekiyor. Daha önce Hatayspor’da forma giyen Faslı santrforu, Portekizli forvet Daniel Podence 12 gol, 4 asistle takip ediyor. Fortounis ve Podence, cezası nedeniyle ilk maçta oynamayacak.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.