Meşale Gazetesi

ESNAFA KİRA DESTEĞİ MÜJDESİ!

ESNAFA KİRA DESTEĞİ MÜJDESİ!

Hibe ve kira desteğinin verilmesi ile ilgili bilgi kirliliği yaşanmaması için HESOB başkanı Abdulkadir Teksöz açıklamalarda bulundu.

Başkan Teksöz ; Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan esnafa kira desteği için detayları kamuoyuna duyurdu. Yapılan açıklamada; “Toplam 1 milyon 239 bin 438 kişiye 3 ay süreyle ayda 1000 lira destek ödemesi yapacağız.” ifadelerine de yer verilmişti…

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Kabine Toplantısı’nın ardından şu açıklamalarda bulunmuştu. Başkan Erdoğan, “İş yeri kira olan esnafımıza üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız” dedi.

Kimler kira desteğinden faydalanabilecek?

HESOB başkanı Teksöz Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamada ;  “Esnafımıza kira desteği ile gelir kaybı desteği için çalışmalara başladık. Toplam sayısı 1 milyon 239 bin 438 kişiyi bulan kesime, 3 ay süreyle ayda 1000 lira destek ödemesi yapacağız dedi.

 Hibe şeklinde vereceğimiz doğrudan esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimler faydalanacaktır.” İfadesinde bulundu.

Ödemeler ne kadar olacak?

Teksöz ; “İş yeri kira olan esnafımıza üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız.”

“Ayda 1 milyar 240 milyon liradan toplamda 3 milyar 718 milyon liralık desteği esnafımıza sunmuş oluyoruz.”

Konaklamadan yeme içmeye, yolcu taşımacılığından bakım onarıma birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerinin süresini 1 Haziran’a kadar uzatıldı.

Başkan Teksöz ;öncelikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye,Ticaret bakanımız sayın Ruhsar pekcan hanımefendi’ ye TESK genel başkanımız sayın Bendevi Palandöken ağabeyimize Bölge Milletvekillerimize Esnaf ve Esnaf Sanatkarlar kooperatifçilik genel müdürümüz Necmettin Erkan ve tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum dedi.

Hibe ve kira desteğinin verilmesi ile ilgili resmi başvurular ile ilgili bilgiler en kısa zamanda elimize geçecek ve  gerekli duyuruları 70 oda başkanımız ve basın yolu ile yapacağız dedi.

Başkan Teksöz son olarak Hatay Büyükşehir belediyemizin de diğer  belediyeler gibi ( Gaziantep, Kocaeli, Malatya, Sakarya, Bursa, Ankara gibi esnafımıza destek olmasını ve sesimize kulak verilmesini rica ediyoruz dedi. Haber: Ferit LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.