TÜRKİYE’Yİ BİR KEZ DAHA AĞLATTI, BİSKÜVİ İLE ENKAZ BAŞINDA BEKLEYEN ŞERİF AMCA HAYATINI KAYBETTİ

TÜRKİYE’Yİ BİR KEZ DAHA AĞLATTI, BİSKÜVİ İLE ENKAZ BAŞINDA BEKLEYEN ŞERİF AMCA HAYATINI KAYBETTİ

Depremzedeler arasında yer alan ve tüm ailesini kaybeden Şerif Amca, Hatay’da yaşanan depremde enkazın altında kalan sevdiklerini beklerken günlerce çaresizce beklemişti.

Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat’taki Kahramanmaraş depreminde binlerce insan hayatını kaybetmişti. Depremzedeler arasında yer alan ve tüm ailesini kaybeden Şerif Amca, Hatay’da yaşanan depremde enkazın altında kalan sevdiklerini beklerken günlerce çaresizce beklemişti. Bir süre önce basının dikkatini çeken Şerif Amca, elindeki bisküviyle enkazın başında bekleyişini sürdürmüştü. Ancak, Türkiye’nin yakından tanıdığı Şerif Amca’dan gelen acı haberle ülke bir kez daha yasa boğuldu. Depremin üzerinden neredeyse bir yıl geçtikten sonra Şerif Amca, yaşadığı kanserle mücadeleyi kaybederek hayatını kaybetti.

6 Şubat gecesi Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen deprem, çevre illerde de hissedilmiş ve 11 ilde büyük yıkıma neden olmuştu. Tarihin en büyük felaketlerinden biri olarak anılan depremde binlerce kişi hayatını kaybetmişti.

Hatay’da yaşanan depremde evi yıkılan ve ailesi enkaz altında kalan Şerif Amca, elindeki bisküviyle günlerce enkazın başında bekleyişini sürdürmüştü. O çaresiz anları paylaşan Şerif Amca, basın mensuplarına “Cebimde bisküvi var. Dünden beri yiyemiyorum, çocuklarıma verecektim. Kimse çıkmadı” demişti. Ancak, umutları boşa çıkan Şerif Amca’nın çocukları enkaz altından sağ çıkamamıştı. Depremin üzerinden neredeyse bir yıl geçtikten sonra Şerif Amca’dan gelen kötü haber, gazeteci Eşref Larsen tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu. Larsen, depremin ardından kansere yakalanan Şerif Amca’nın yaşamını yitirdiğini açıkladı. Türkiye, bu acı haberi paylaşan bir kez daha yasa boğuldu.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.