GELECEĞİN MODACILARI İSKENDERUN’DA YETİŞİYOR

GELECEĞİN MODACILARI İSKENDERUN’DA YETİŞİYOR

İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda tasarımı teknolojileri bölümü öğrencileri kendileri tasarlayıp diktikleri birbirinden şık kıyafetleri okullarında düzenledikleri defilede sundular.

Kıyafetlerin çizimi, tasarımı ve dikimlerine kadar öğretilen okulda, geleceğin modacıları yetişiyor. Aldıkları eğitimle donanım kazanan öğrencilerinin giyim sektörün hizmet edeceğini belirten Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda tasarımı teknolojileri bölümü Öğretmeni Özlem Eren “Bölümümüzde öğrencilerimize bir kıyafetin çiziminden ve dikimine kadar, her alanı ince ayrıntılarıyla öğretiyoruz” dedi.

EREN: ÇOCUKLARIMIZIN FARKLI YANLARINI ORTAYA ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUZ

Öğrenciler her türlü alanda tasarım yapabildiklerini belirten Özlem Eren “Öğrencilerimizi hiçbir zaman kısıtlamıyoruz, çünkü tasarım demek hayal gücüdür demek. Öğrencilerimize de dediğimiz farklı düşüneceksiniz herkeste olanı değil diyoruz. Biliyorsunuz ki defilelerde giyilebilir kıyafetler değillerdir amaç orada dikkat çekmektir. Biz de çocuklarımızın her zaman farklılık yaratmalarını ve bu yanlarını ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız buradan mezun oldukları zaman kıyafetin sadece çizimini değil ve aynı zamanda nasıl dikildiğini de öğreniyorlar bu açıdan çok yararlı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

ONLİNE KATILIMLA ETWİNNİNG PROJESİ

İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin yurt dışı ile yürütülen Etwinning projesiyle öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatlarında gelişmelerine yardımcı oluyor. Öğrencilerin ve öğretmenlerin farklı ülkelerin katılımlarıyla online olarak iş birliği içerisinde yaptıkları projeye dahil olduklarını ifade eden Moda tasarımı teknolojileri bölüm öğretmeni Özlem Eren “Bu sene çocuklarla beraber yürüttüğümüz Etwinning projesi var. Kendi yaşıtlarındaki diğer ülkelerdeki çocuklarla etkileşim halinde oluyorlar. Ortaklarımız İtalyan ve Lübnan çocuklarımız onların atölyelerini onların ortamlarına dijital ve akıllı tahtalarımızla beraber buradan canlı yayınlara geçiyoruz. Bu şekilde hem onlar bizleri nasıl çalıştığını hem de biz onların nasıl ilerlediğini görmüş olacağız. Ekim başı Kasım sonu gibi program sonlanacak. Hatay’ın yöresel kıyafetlerini hazırlamayı düşünüyoruz. Diğer ortaklarda kendi bulup bulundukları ülkelerine kıyafetlerini hazırlayacaklar mutlaka ki kıyafetimiz tanıtılacak okulda da öğrencilere sunulacaktır” şeklinde konuştu.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.