GEREKİRSE DİSNEY’İN LİSANSINI İPTAL TEKLİFİ GETİRİRİZ

GEREKİRSE DİSNEY’İN LİSANSINI İPTAL TEKLİFİ GETİRİRİZ

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Atatürk filmini yayınlamayan Disney Plus’un lisans iptali teklifi getirebileceklerini belirtti.

Dünya kamuoyunun yakından takip ettiği konunun en önemli muhatabı olan Hatay Milletvekili Yayman, konuyla ilgili ilk olarak TBMM’de grubu olan partilerin temsilcilerini dinleyeceklerini, gerekirse de Disney Plus’un lisansının iptali teklifi getireceklerini belirtti. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, komisyonlarının 12 Ekim Perşembe günü yapılacak ilk toplantısında Disney Plus’un ‘Atatürk’ dizisini yayınlamama kararını görüşeceğini belirtti. Yayman, lisans iptali, kınama, para cezası, reklam yasağı gibi konuların değerlendirileceğini söyledi. Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, birinci gündemlerinin Disney Plus’un Atatürk belgeselini yayınlamama kararı olduğunu ifade etti. Yayman, Meclis’te grubu bulunan partilerin milletvekillerini dinleyeceklerini anlattı.

‘DISNEY PLUS’IN KARARINI ASLA KABUL ETMİYORUZ’

Oy birliğiyle kınama kararı çıkarmayı temenni ettiklerini söyleyen Yayman, “Cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında Disney Plus’ın kararını asla kabul etmiyoruz, doğru bulmuyoruz. Ben, daha önce de ifade ettim, gerekirse lisans iptali teklifini getireceğiz. Gerekirse kınama, gerekirse para cezası verilmesi ve reklam yasağının getirilmesi dahil bütün bunları mütalaa edeceğiz” diye konuştu. Yayman, kendisini özgürlük alanı olarak tanımlayan ve dijital ağlarda ifade özgürlüğünü savunduğunu dile getiren mecraların, bir milletin sembolü ve pek çok millete ilham kaynağı olan lider Mustafa Kemal hakkında böyle bir karar vermesini de tasvip etmediklerini, kınadıklarını ifade etti.

DISNEY PLUS’A DA SÖZ HAKKI VERİLECEK

Yayman sözlerine şöyle devam etti: “Atatürkçülük adını kullanan, Atatürk’ün fotoğrafının arkasına saklanan sözde aydınların, sözde sanatçıların turnusolünün olduğu bir olayla karşı karşıyayız. Bunu doğru bulmuyoruz ve TBMM açılır açılmaz komisyonumuzun ilk toplantısı bu kararı mütalaa etmektir. Ayrıca biz Disney Plus’a da söz hakkı vereceğiz. Onları da TBMM’ye çağıracağız. Bu kararlarının gerekçesi nedir, baskı mı yapıldı, birileri talimat mı verdi? Dijital ağlar bir talimatla mı hareket ediyor? Bunlara cevap hakları var.” Yayman, yayınlamama kararını Cumhuriyet’in 100. yılında ifade özgürlüğüne bir saldırı olarak gördüklerini belirterek, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan saldırı milletimize yapılmış saldırıdır. Dolayısıyla bu kararla ilgili biz milletvekillerimizi dinleyeceğiz, onların görüşlerini alacağız” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Disney Plus, Aras Bulut İynemli’nin başrolünde yer aldığı ‘Atatürk’ dizisinin platformda yayınlamaktan vazgeçti. Tepkilerin ardından 6 bölümden oluşan dizinin ikisi sinemada, biri televizyonda yayınlanacak 3 filme dönüşmesi kararı alındı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümü etkinliklerinin parçası olarak 29 Ekim 2023 tarihinde, çekimi yapılan 6 bölümün ilk 3 bölümünden seçilecek sahnelerin yer aldığı film, Fox Tv ekranlarında yayınlanacak. Yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin’in yaptığı dizinin 6 bölümlük serisi, 3’er bölümden oluşacak 2 film halinde Türkiye’deki sinemalarda gösterime girecek. İlk 3 bölüm, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haftası içerisinde 3 Kasım Cuma günü sinemalarda izleyicilerle buluşacak. Dizinin 4-5-6’ncı bölümlerinden oluşan ikinci kısmı ise 6 Ocak Cumartesi günü sinemalarda gösterime girecek. Atatürk dizisinde; Mustafa Kemal Atatürk’ü Aras Bulut İynemli canlandırıyor. Dizideki diğer karakterler ise şöyle; Songül Öden- Zübeyde Hanım, Mehmet Günsür-Ali Rıza Efendi, Sarp Akkaya- Enver Paşa, Berk Cankat – Ali Fuat Cebesoy, Esra Bilgiç – Madam Corinne, Sahra Şaş – Makbule Atadan, Bertan Asllani – Ali Fethi Okyar, Beran Kotan – Ömer Naci, Emre Mete Sönmez – Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluğu.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.