DÜNYANIN EN GÜÇLÜ 8. ORDUSU TÜRKİYE’DE

DÜNYANIN EN GÜÇLÜ 8. ORDUSU TÜRKİYE’DE

NATO’nun güney kanadının ikinci büyük ordusu olarak bilinen Türkiye, ABD merkezli Global Fire Power tarafından hazırlanan “Dünyanın En Güçlü Orduları 2024” listesinde Almanya ve Fransa’yı geride bırakarak 8. sıraya yükseldi. Geçtiğimiz yıl 11. sırada yer alan Türkiye, bu yılki sıralamada üç basamak birden yükselerek dikkat çekti.
ABD merkezli Global Firepower, her yıl dünya devletlerinin askeri güçlerini değerlendirerek küresel güç sıralaması yapmaktadır. 2023 yılına ait “Dünyanın En Güçlü Orduları” listesinde toplamda 145 ülke yer alırken, sıralama ülkelerin askeri gücünü teknoloji, insan gücü, sahada kalma süresi ve hareket kabiliyeti gibi faktörlere dayandırılmıştır.
Türkiye, 2022’de 13. sırada yer almasının ardından 2023 başında 11. sıraya çıkmıştı. Ancak, 2024 listesinde Türkiye, yaşadığı yükselişle bir kez daha dikkat çekerek 8. sıraya ulaştı. Listenin zirvesinde ise ABD, Rusya ve Çin yer alırken, Türkiye’yi 8. sıradan Pakistan ve İtalya takip etti.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.