Meşale Gazetesi

GÖNÜLLÜ KAPAMA ÇAĞRISINA BÜYÜK DESTEK

GÖNÜLLÜ KAPAMA ÇAĞRISINA BÜYÜK DESTEK

 ATSO VE HESOB tarafından Yapılan ortak açıklamada ; Pazartesi’den itibaren işyerlerimizin 1 haftalığına kapanması ile ilgili tavsiye kararı alınmıştır.

Son bir haftada Hatay’da corona virüs vaka artışı %100 Yoğun bakım doluluk oranı ise %70 olduğundan dolayı acil önlemler alınması konusunda herkesin elini taşın altına konulması istendi. Toplumun çeşitli kesimlerinden ve çeşitli meslek örgütlerinden büyük destek geldi ATSO ,HESOB tarafından yapılan gönüllü  kapama çağsına ilk destek açıklaması;

 CHP İl Başkanı H.Ramiz Parlar: Kararı destekliyorum

CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar’dan geldi parlar yaptığı açıklamada; Desteğini bildiren Parlar, “Hatay ilinde COVİD-19 hastalığı ve hastalığa bağlı ölümler çok ileri düzeyde artış göstermiştir. Halkın yaşamından ve sağlığından sorumlu yönetenlerin yapamadığını Hatay Esnaf Odaları Birliği, Hatay Ticaret Odaları ve Ticaret Borsaları yapmış ve gıda satışı yapan işyerleri dışındaki tüm işyerlerinin 7 Aralık 2020 Pazartesi’den itibaren Hatay’da bir hafta kapatılması konusunda tavsiye kararı almıştır. Bu çok doğru bulduğumuz kararı desteklediğimizi ve duyarlılıklarından dolayı ilgili karara imza atan tüm oda ve borsa yöneticilerimizi kutladığımızı kamuoyu önünde ilan ediyorum” dedi.

 Oto Tamirciler Odası Başkanı Nizar Hayzaran,katkı vereceğiz

OTO Tamircileri odası Başkanı  Nizar Hayzaran tarafından kamuoyuna yapılan açıklama şöyle:

“Covid-19 salgını ilimizde ve ülkemizde hızla yayılmış olup vaka sayısı, hasta sayısı ciddi boyutlara ulaşmıştır. Salgın sebebiyle ölüm vakaları içimizi acıtmaktadır.

Pozitif vaka artışı sağlık sistemini dolayısıyla sağlık çalışanlarımızı oldukça zorlamaktadır. Hatay ili son günlerde vaka sayısı bakımından ilk sırada gelen iller arasına girmiştir.

Sağlık çalışanlarımıza yardımcı olmak, kendi ve çalışanlarımızın sağlığını korumak amacıyla Hatay ilindeki Esnaf Odaları Birliği, birliğe bağlı Odalar ile Hatay ilindeki Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Borsaları olarak iş bu tavsiye kararını alıyoruz.

Gıda üretim, toptan ve perakende satışı yapan işleri hariç 07.12.2020 Pazartesi gününden itibaren 1 hafta boyunca işyerimizi kapatıp hem kendimiz hem de çalışanlarımızın evimizde izole olmasını böylelikle sosyal hareketliğin azaltılmasını Sivil Toplum Kuruluşları olarak tüm Esnaf ve Tacirlerimize tavsiye ediyoruz.

Böylelikle salgınla mücadele sürecine hep beraber katkı vermiş olacağız. Önce sağlık önce yaşam.” dedi. Haber: Ferit LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.