GÜNDE 1 KEZ KAHKAHA ZORUNLULUĞU

GÜNDE 1 KEZ KAHKAHA ZORUNLULUĞU

Kalp krizi riskini azaltmanın en keyifli yolu: gülmek! Son araştırmalar, günde bir kez kahkaha atmanın kalp sağlığı üzerinde olumlu etkiler yarattığını gösteriyor. Japonya’nın Yamagata kentinde, bu sağlık faydasını değerlendiren siyasetçiler, vatandaşlarına yönelik ilginç bir adım attılar.

Kentin yöneticileri, günde bir kez kahkaha atılmasını zorunlu kılan bir karar aldılar. Bu adım, kalp krizi riskini azaltmanın yanı sıra genel sağlığı da olumlu yönde etkiliyor. Kahkaha, sadece bedenimize değil ruhumuza da iyi geliyor.

Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Fethi Kılıçaslan konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Her gün mutlaka gülün derim. Kesinlikle kahkaha atmamız lazım.” ifadelerini kullandı. Gülmek, stresin azaltılmasında önemli bir rol oynuyor ve kalp damar hastalığı riskini büyük ölçüde azaltıyor.İş yerlerinde değişim yaratmak adına, yöneticiler kahkahalarla dolu bir iş yeri ortamının oluşturulmasını teşvik ediyorlar. Ayrıca, her ayın 8’inci günü “kahkaha günü” olarak ilan edilerek çalışanların bir araya gelip streslerini gülmekle atması teşvik ediliyor.Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.