ULUSLARARASI DİŞHEKİMLİĞİ KONGRESİ

ULUSLARARASI DİŞHEKİMLİĞİ KONGRESİ

Dünyanın en saygın ve prestijli kongreleri arasında gösterilen Türk Dişhekimleri Birliği Kongresi, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da gerçekleşti. Uluslararası organizasyona; Dünya Dişhekimleri Birliği Başkanı, Avrupa Dişhekimleri Birliği Başkanı, Avrupa ve Asya’dan birçok ülkenin başkan ve yöneticileri katıldı.Kongrenin 5 Eylül Pazar günü başlayan Meslek Sorunları Sempozyumu’nda, Hatay Dişhekimleri Odası’nı Başkan Nebil Seyfettin, Genel Sekreter Davut Akemoğlu ve Yönetim Kurulu üyesi Burhan Mansuroğlu temsil etti. İlk iki gün, serbest ve kamuda çalışan meslektaşların, fakültelerdeki akademisyenlerin sorunları tartışılarak çözümler arandı. Ayrıca 5 çalışma grubu oluşturuldu.

TDB 26. Uluslararası Dişhekimliği Kongresi Meslek Sorunları Sempozyumu, Dişhekimliği Mesleğinin Geleceği Çalıştayı Çalışma Gruplarına seçilen Hatay Oda Başkanı Nebil Seyfettin, Hataylı meslektaşlarını temsil ederek, mesleğin dünü, bugünü ve yarını ile ilgili güncel değişim ve yaklaşım konularını değerlendirdi.

Bilimsel etkinliğe Hatay’dan 75 Dişhekimi katıldı

TDB Merkez Yönetim Kurulu ve 38 Oda Yöneticisinin katılımıyla başlayan Meslek Sorunları Sempozyumu’nda 4 gündem maddesi ele alınırken, Kongre’ye katılan Hatay Dişhekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin bir konuşma yaptı.Oda Başkanı Seyfettin, özetle şöyle dedi: “Dişhekimlerinin uluslararası kongreleri hem Türkiye hem Ortadoğu hem de dünyada en saygın kongrelerden biri. Bu kongre, yaklaşık olarak 30 yıldan beri yapılıyor. Pandemiden dolayı 3 yıldır ara verilmişti. Pandeminin bizde bıraktığı izlerden sonra, çok ciddi ilgi duyulan ve yeni mezun meslektaşlarımızla bir arada olduğumuz önemli bir kongrenin içerisindeyiz. Bir de 2023, Cumhuriyetimizin 100. yılı ve bizim için çok büyük anlam ifade ediyor. Bu özel yılımızda, Türkiye’nin her yerinde bilimsel toplantılar, önemli etkinlikler ve çalışmalar yapacağız.”Türkiye Dişhekimleri Birliği Merkez Denetleme üyesi Mithat Baklacı da değerlendirmesinde, “Eğitim her yaşta olduğu için, bu dönemler de bilgilerimizi tazeleme adına büyük bir fırsat. 150’ye yakın hocamız, son gelişmeleri burada bize anlattı. Fuarlar, malzeme temini ve yeni çıkan malzemelerin tanıtımı açısından da bir fırsat, mesleğimize katkı sağlayan önemli bir etkinlik” dedi.Kongrenin, 8-11 Eylül tarihleri arasındaki bilimsel bölümüne Hatay’dan 75 dişhekimi katıldı.Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.